Po diagnostyce błąd U1600

• Autor wątku Autor wątku wojtekml
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojtekml

Guest
Witajcie.
Jak w temacie, na vagu wyszło mi dzisiaj coś takiego, z dopiskiem /no signal czy coś takiego.
Wyczytałem że to immobiliser :confused:??
Miał ktoś coś takiego i z czym to związane lub jak to usunąć? Co to oznacza? Że nie ma immo??
Druga sprawa, odczekałem na uruchomionym silniku jakies 15 minut, co dobrze się zagrzał i sprawdziłem jaka jest temperatura silnika.. Na zegarze pokazywał około 81-82 stopnie a komputer na lapku od 74-max 76 stopni. Czy to normalne w tej wersji silnikowej czy mam termostat do wymiany?? Ponoć przy uszkodzonym termostacie pali trochę więcej, więc chciałbym wiedzieć czy odczyty są "w normie".

Jeszcze jedna mała sprawa. Na liczniku mam przejechane około 146000 km a vag pokazuje mi 25000?? Czy to normalne czy znów coś nachrzanione u mnie?
Ps. Brat w swoim Punto ma przejechane 75000 km a vag pokazuje 130000?? Co z tym jest?

Proszę o sugestie.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
;)...

przykro mi kolego ale sa dwa wyjscia albo cofniete liczniki albo w twoim przypadku bylo wymienione cetralka... jezeli chodzi o hodometr to rozbieznasci sa ale niewielkli a nie tak jak u cibie..

sciąg sobie fesa i tym diagnozuj jtd, ale z przebiegiem może byc różnie, bo sam sie o tym przekonałem u jednego kolegi na zlocie, bo fes parametr odometr dla fiata pokazywał niższa wartosc niz parametr odometr dla lancii, gdzie przebieg zgadzał sie z tym pokazanym na szfie.

Nie martw się u mnie hodometr pokazywal jakieś 8k km kiedy ja tym autem od momentu zakupu zrobiłem jakieś 10kkm.
Jeśli chodzi o temperature i jej wskazania na liczniku, to na forum już kilka osób zgłaszało problem że źle pokazuje temp. podobno Alfy tak mają :P
U mnie przeklamuje o jakieś 10 st. Musze sie kopnąć do nietyxa, żeby mi zapiął kompa do auta i jeszcze raz to sprawdził. W razie czegomam już zakupiony czujnik temp. Czeka na montaż :-)

przykro mi kolego ale sa dwa wyjscia albo cofniete liczniki albo w twoim przypadku bylo wymienione cetralka... jezeli chodzi o hodometr to rozbieznasci sa ale niewielkli a nie tak jak u cibie..
rozbieżność powinna wynosić około 7 tys km
U mnie przeklamuje o jakieś 10 st. Musze sie kopnąć do nietyxa, żeby mi zapiął kompa do auta i jeszcze raz to sprawdził. W razie czegomam już zakupiony czujnik temp. Czeka na montaż :-)
zapraszam ;) tylko przyjedź z jakimś kierowcą bo diagnozowanie temperatury długo może potrwać i ten czas trzeba jakoś zabić :P

rozbieżność powinna wynosić około 7 tys km

W autach do 2001 roku pokazywało jeszcze w miare OK. W młodszych rocznikach gdzie jest nowsze ECU już głupoty może pokazywać

Żeby nie było OT:

zapraszam tylko przyjedź z jakimś kierowcą bo diagnozowanie temperatury długo może potrwać i ten czas trzeba jakoś zabić

Tylko ktoś musi to jeszcze zdiagnozować :P

- U1600 to błąd historyczny, wykasuj i zobacz czy sie pojawi ponownie.

u mnie błądz u1600 pojawił się podczas, bądź po kodowaniu nowego klucza.
Skasowałem i więcej się nie pojawił.
Co do temperatury to normalne, ale chłopaki i tak zalecają w takim wypadku wymianę termostatu.
Pozdrawiam

Witam, mam problem alfa stała cały dzień w słońcu chciałem ją odpalic zaświęcił się wtrysk a co z tym związane to że autko nie chciało odpalić. Po chyba 20 próbach przekręcania kluczyka wtrysk zgasł, dojechałem do domu chciałem odplić to znowy zaswiecał się wtrysk, raz świecił raz gasł. Po podłączeniu pod kompa pokazał się błąd u1600 i jest on związany z imo który mam już wywalony. Co robić? :(

Amortyzatory
Powrót