• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Płyta pod silnik?

Chyba próbowałeś bo takie pierdoły gadasz:D
płyta a osłona to dwie różne rzeczy i mają zgoła odmienne zadanie.

następny który twierdzi że 2mm blachy chroni przed uszkodzeniem... widać że ty właśnie jesteś po tym teście - zamieść foto z rentgena twojej główki :D

powiedzcie mi, jaki rozmiar śrub wchodzi aby przykręcić taką osłonę pod silnikiem. Lada dzień do mnie przyjedzie ta osłona i chciałbym zanim ją założę mieć już przygotowane śruby, ewentualnie nakrętki też jeśli są potrzebne? Ile sztuk i jaki rozmiar?

Ja żeby nie bawić się w te pierdoły kupiłem cały zestaw mocowania płyty w ASO - te wszystkie talerzyki, podkładki, śruby itp itd - koszt 60zł

następny który twierdzi że 2mm blachy chroni przed uszkodzeniem... widać że ty właśnie jesteś po tym teście - zamieść foto z rentgena twojej główki :D

Nie tyle czytanie ze zrozumieniem ale sama tylko umiejętność czytania się kłania. Halo....inteligencie, napiałem gdzieś, że ma to być tylko 2mm blachy?

Słyszałeś o blachach grubszych niż 2mm, nie wspominając o różnych twardościach alu p6, p8 itp??

Wszystko fajnie z taką metalową osłoną do momentu jak nie zawadzisz o coś i nie urwie Ci ona wszystkiego dookoła razem z miską.

Teraz wyobraźcie sobie - pada, błoto.. urywacie metalową osłonę i zawadza ona o glebę, nie da się jechać.. wychodzisz z auta, błoto po kostki, kładziesz się na ziemi i z bólem odkręcasz to co zostało z tej osłony żeby pojechać... no suuper!

plastikowa/z włókien jest taka, że nic Ci w aucie się poza nią nie urwie.. a jak przywali się w wystającą studzienkę to NIC nie pomoże - NIC ..

jak ktoś uważa, że tylko stalowa/aluminiowa bo chroni przed uszkodzeniami mechanicznymi - to niech sobie przyłoży do czoła taką płytę i z całej siły uderzy się przez nią młotkiem w łeb - zobaczymy czy wyjdzie z tego cało:P
Zamontuj taką blachę np do ramion, aby zostało jakieś 3cm od czoła. Teraz uderz młotkiem :)

Jestem świeżo po kolizji z "polską drogą". Najnowsza diagnoza: 3 felgi do wymiany, amortyzator martwy, piasta na śmietnik i pewnie jeszcze milion rzeczy, bo dałem samochód na pełną diagnostykę. Osłona też oberwała - odgniotły się 2 śruby zaczepu rury wydechowej, która siedzi nieco niżej w multijetach. Miska cała...

powiedzcie mi, jaki rozmiar śrub wchodzi aby przykręcić taką osłonę pod silnikiem. Lada dzień do mnie przyjedzie ta osłona i chciałbym zanim ją założę mieć już przygotowane śruby, ewentualnie nakrętki też jeśli są potrzebne? Ile sztuk i jaki rozmiar?
- 5 śrub mocowania do zderzaka (ja w swojej osłonie stosuje 3, bo te boczne mocowania to prowizorka, ale plastikową trzeba przykręcić) - najlepiej jednak załatwić sobie takie jak w oryginale z dystansem na plastik zderzaka. Muszę za takimi spytać w ASO.
- 2 do przykręcenia nadkoli
- 2 dłuższe - tylne mocowanie
Wszystkie fi 6mm

Nie pamiętam długości - kup różne - groszowa sprawa... Tylko łby nie pod wkrętak tylko na klucz albo imbusy.

Pozdr

Ostatnia edycja:
- 5 śrub mocowania do zderzaka (ja w swojej osłonie stosuje 3, bo te boczne mocowania to prowizorka, ale plastikową trzeba przykręcić) - najlepiej jednak załatwić sobie takie jak w oryginale z dystansem na plastik zderzaka. Muszę za takimi spytać w ASO.

A one na pewno są przykręcone do zderzaka? czy tylko przez niego przechodzą i są gdzieś dalej przykręcone?

Nie tyle czytanie ze zrozumieniem ale sama tylko umiejętność czytania się kłania. Halo....inteligencie, napiałem gdzieś, że ma to być tylko 2mm blachy?

Słyszałeś o blachach grubszych niż 2mm, nie wspominając o różnych twardościach alu p6, p8 itp??

Ty tam sobie 'inteligencie' zrób i 10cm a do tego meliskę

Twój avatar bardzo oddaje jakośc merytoryczną dyskusji z Tobą.
pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót