Płyta pod silnik?

• Autor wątku Autor wątku KamilWR
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KamilWR

Guest
Witam.
Zastanawiam się w do modelu V6 TB produkowane są płyty pod silnik jakie są stosowane np.w 156-tkach.Jeśli tak to ile mniej więcej kosztuje taki element i gdzie można to kupić?

Te osłony są tylko po to żeby były, chroniły przed kurzem i nic więcej. Poszukaj czegoś z alu lub blachy, tematy na forum były.

Te osłony są tylko po to żeby były, chroniły przed kurzem i nic więcej. Poszukaj czegoś z alu lub blachy, tematy na forum były.

zgadza się były tematy i były osoby,które zrobią na zamówienie z alu taką płytę.

przed kurzem, solą, wilgocią, wodą, częściowo przed mechanicznymi uszkodzeniami, poprawiają aerodynamikę oraz przyspieszają rozgrzewanie silnika.

przy okazji utrudniają kotom i innym gryzoniom zadomowienie się w zimna noce w naszym ciepłym silniku:)

Ja taką mam. Z allegro za 100zl. Bałem się o miskę bo już kiedyś była klejona. Tak przynajmniej wygląda. Potrzebna była tylko jedna śruba "ręcznie" robiona bo zwykła nie łapała jednego miejsca do przykręcenia. Jestem zadowolony, jak obcieram to przynajmniej nie bebechami. Zauważyłem tylko delikatne wybrzuszenie od ciepła. Osobiście jak za taką cene polecam

Ja taką mam. Z allegro za 100zl. Bałem się o miskę bo już kiedyś była klejona. Tak przynajmniej wygląda. Potrzebna była tylko jedna śruba "ręcznie" robiona bo zwykła nie łapała jednego miejsca do przykręcenia. Jestem zadowolony, jak obcieram to przynajmniej nie bebechami. Zauważyłem tylko delikatne wybrzuszenie od ciepła. Osobiście jak za taką cene polecam

co do wybrzuszenia to moze kupiles do wersji benzynowej bo te do diesla maja dziure w 1 miejscu moze ona jest po to zeby cieplo uciekalo i sie nie robilo wybrzuszenie bo moze w tamtym miejscu ostro grzeje

Zrobiło się ogólne wybrzuszenie na środku ale rzędu kilku cm, a kupiłem na 200% do JTD

Dziś się okazało że płyta plastikowa nie przetrwała zimy. Oderwała się łata wielkości głowy ;) Więc trwałość płyt plastikowych oceniam na 6 miesięcy za cenę 100zł. Zdecydujcie sami czy je kupować czy jednak poszukać z aluminium.

ja polecam zrobic to co ja w 156 zobaczyc jak mniej wiecej jest zrobiona osłona, kupic arkusz blachy nierdzewnej - odmalować szablon w kartonie potem wyciac t o z blachy i gotowe.

ja ma plastikowa z allegro za 100 i juz druga zime calkiem niezle sie spisuje. nawet wczoraj zagladalem pod spod czy aby jej nie zerwalo i wyglada ze jest w dobrej kondycji a wierzcie jezdze po nieciekawych drogach i nie raz snieg rozpychalem bella.

U mnie jest chyba mniejszy prześwit a poza tym moja się trochę wybrzuszyła od ciepła i była naprawdę nisko i ja śnieg rozpychałem non stop. Też miałem tą z allegro. Pewnie po zimie kupię kolejną bo 100zł to nie pieniądze a rozwalona miska to same kłopoty.

Proszę cię.... 744zł za kawałek polakierowanej blaszki.... to ja wolę co roku przez 7 lat mieć nową :D

---------- Post dodany o godzinie 15:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:39 ----------

Sorry że drugi raz ale znalazłem post że kolega twardy sprzedaje jakby ktoś był zainteresowany :

http://www.forum.alfaholicy.org/czesci/18561-oslona_pod_silnik_ochron_swoja_miske_olejowa.html

przed kurzem, solą, wilgocią, wodą, częściowo przed mechanicznymi uszkodzeniami, poprawiają aerodynamikę oraz przyspieszają rozgrzewanie silnika.

przy okazji utrudniają kotom i innym gryzoniom zadomowienie się w zimna noce w naszym ciepłym silniku:)

Dokładnie, a jak ktoś uważa, że tylko stalowa/aluminiowa bo chroni przed uszkodzeniami mechanicznymi - to niech sobie przyłoży do czoła taką płytę i z całej siły uderzy się przez nią młotkiem w łeb - zobaczymy czy wyjdzie z tego cało:P

Ostatnia edycja:
U mnie jest chyba mniejszy prześwit a poza tym moja się trochę wybrzuszyła od ciepła i była naprawdę nisko i ja śnieg rozpychałem non stop. Też miałem tą z allegro. Pewnie po zimie kupię kolejną bo 100zł to nie pieniądze a rozwalona miska to same kłopoty.

Proszę cię.... 744zł za kawałek polakierowanej blaszki.... to ja wolę co roku przez 7 lat mieć nową :D

---------- Post dodany o godzinie 15:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:39 ----------

Sorry że drugi raz ale znalazłem post że kolega twardy sprzedaje jakby ktoś był zainteresowany :

http://www.forum.alfaholicy.org/czesci/18561-oslona_pod_silnik_ochron_swoja_miske_olejowa.html

ja tylko dalem przyklad ;] 744 kupa kasy
no moze kolejna z all wytrzyma dluzej niz rok i 1 zime ;]

Dokładnie, a jak ktoś uważa, że tylko stalowa/aluminiowa bo chroni przed uszkodzeniami mechanicznymi - to niech sobie przyłoży do czoła taką płytę i z całej siły uderzy się przez nią młotkiem w łeb - zobaczymy czy wyjdzie z tego cało:P

Chyba próbowałeś bo takie pierdoły gadasz:D
płyta a osłona to dwie różne rzeczy i mają zgoła odmienne zadanie.

powiedzcie mi, jaki rozmiar śrub wchodzi aby przykręcić taką osłonę pod silnikiem. Lada dzień do mnie przyjedzie ta osłona i chciałbym zanim ją założę mieć już przygotowane śruby, ewentualnie nakrętki też jeśli są potrzebne? Ile sztuk i jaki rozmiar?

Amortyzatory
Powrót