płyn wspomagania

michal9916

Nowy
Auto
AR 147 1.9 JTD 115 KM 2002 3 D
Witam, ostatnio zauważyłem, ze kierownica po skrecie nie wraca płynnie tylko tak jakby stopniowo, sprawdzilem plyn od wspomagania i jest troszke ponizej minimum. Sprawa ma sie tak ze nie wiem jaki tam był wlany płyn i czy można mieszać? jakiej firmy najlepiej kupic? trzeba wymienić czy wystarczy dolać?

Witam, ostatnio zauważyłem, ze kierownica po skrecie nie wraca płynnie tylko tak jakby stopniowo, sprawdzilem plyn od wspomagania i jest troszke ponizej minimum. Sprawa ma sie tak ze nie wiem jaki tam był wlany płyn i czy można mieszać? jakiej firmy najlepiej kupic? trzeba wymienić czy wystarczy dolać?
Można mieszać,Hipol ATF jest nie gorszy od innych.

polecam prestone od razu likwiduje wycieki u mnie ladnie sie spisuje

Sprawdź skąd ucieka, być może trzeba wymieć uszczelniacze na maglownicy lub ciekną przewody wspomagania.

Ja używam płynu ATF Mobila i też jest ok.:)
Sent from my LG-E900 using Board Express

Dolałem atf 220, nie duzo moze ze 100 ml, do tej pory nie ubyło nic, a kierownica chodzi coraz ciężej... jakies pomysły?
przy okazji biegi rowniez wchodza ciezko od pewnego czasu -stan oleju w skrzyni max, sprzeglo mam na wykonczeniu moze to przez to? ale przy zgaszonym silniku tez ciezko, takze pewnie to nie to... ciezko chodza na zimnym i cieplym silniku.

Ostatnia edycja:
Co do biegów.To może czas zajżec do linek.A kierownica wraca Ci tak skokowo?Ma problemy z powrotem?
Wspomaganie nie zawsze jest przyczyną.Czasami krzyżak się zaciera i daje podobne objawy.

Amortyzatory
Powrót