Płyn czyszczący wtryski- Diesel

• Autor wątku Autor wątku soon44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

soon44

Guest
Witam, co sądzicie o płynach czyszczących wtryski? Pomagają w alfach? Kto z was je używa i jakiej firmy ?

xeramic do ON common raill`a dostepny na stacjach Orlen`u + dodatek do diesla Millers`a od Pablo z forum. Xeramic polecil mi mechanik przed wymiana filtra z racji tego ze co chwila swiecil mi sie alarm ,,Woda w filtrze paliwa" wlalem xeramic + bak do polowy i po dojechaniu do rezerwy zmiana filtra - od dodania zadnego alarmu, a dodatek Millers`a polecil mi Pablo i uzywam co 3 tankowanie. Jak na razie jest ok zero alarmow z woda itp itd czyli cos daja

Siema u mnie pomagają , nawet niema nagaru na wydechu jak wczesniej. nie kupuj tych badziewi z marketów typu STP bo to nic nie daje. Polecam Liqi moly u mnie sprawdzone . koszt to kolo 40 pln za butelke 250 ml.

kolego butelka L.M starcza na 70 litrow paliwa
czyli wlej cala jak sie juz na nia zdecydujesz wtedy jak bedziesz tankowal do pelna i wyjezdzij wszystko a potem powtorz jeszcze raz i powinno byc ok. czasem jeden raz zalanie tego specyfiku nie starcza dlatego warto zrobić tak ponownie .narka

czyli np tankuje do pełna- cały L.M i jeszcze raz do pełna i powinno śmigać ? Słyszałem różne opinie na temat wtryskiwaczy w naszych alfach ktoś może się wypowiedzieć na ten temat ?

A leje ktoś z forumowiczów Mixol?

Killer ja od czasu do czasu dolewam trochę Mixolu na zbiornik paliwa, bo nic tak dobrze nie smaruje układy wtryskowego jak właśnie Mixol - ten stosuje tylko w lecie;) Zimą natomiast i co 3 tankowania w lecie dolewam dodatek Kleen-Flo czyszcząco - uszlachetniający;) Alfina śmiga jak złoto;)

Chodzi mi o wrażliwość wtryskiwaczy na jakieś zanieczyszczenia w paliwie, wodę itp. I czy te preparaty mogą zapobiec jakiejś awarii

A sądzisz, że zimą stosowanie Mixolu nie jest już tak wskazane?

W sumie to nie mam pojęcia;/ Zimą leję inne specyfiki, które też w jakimś stopniu mając smarowac wtryski z całym układem tj. Kleen Flo oraz zapobiegac gestnieniu ON i wytrącaniu sie parafiny. Mixol póki co tylko jak mrozów dużych nie ma, nie wiem dlaczego ale tak mam i już;)

---------- Post added at 20:13 ---------- Previous post was at 20:12 ----------

Chodzi mi o wrażliwość wtryskiwaczy na jakieś zanieczyszczenia w paliwie, wodę itp. I czy te preparaty mogą zapobiec jakiejś awarii

Z tego co wiem to w układach Common Rail lubia sie podwieszac róznego rodzaju jakieś elektrozaworki, a dodawanie takich specyfików myślę ogranicza ryzyko występowania takich zjawisk;)

Latem leje taki:
http://sklep.texpert.pl/dodatki-do-olei-i-paliw/241-kleen-flo-kleen-diesel-injection-kleen.html

a zimą taki:
http://autokosmetyki-24.pl/pl/dodat...-diesel-fuel-conditioner-500ml-kleen-flo.html

Jakoś nie jestem przekonany do kupna tych specyfików przez internet i biore je w znanym sklepie motoryzacyjnym. Środki są produkowane w Kanadzie z tego co wiem. A padło na Kleen-Flo bo rozmawiałem kiedyś z chłopami co paliwem handlują i twierdzą, że to najlepszy dodatek do diesla;) Póki co ja jestem zadowolony;P

Ostatnia edycja:
Mixol taki jak się lało do komarów?

Z tego co widzę na stronie której podałeś zalecane dawki stosowania tego preparatu to 1l na 1000l ON :P

Ja miałem rozbieżne korekkty wtrysków o ponad 30% - wyjeżdzam już drugi bak z STP do diesla i zoboczę czy coś się zmieniło.
DF

Pytanie do posiadaczy diesli:
Czy spaliny Waszych belek też strasznie śmierdzą? Mam wrażenie, że w porównaniu do mojego sł. TDI-ka spaliny Alfy są cuchnące!!!
Dodam tylko, że nic nie dymi, kopci, jest moc jak trzeba i zero błedów.
Co Wy na to?
DF

Ostatnia edycja:
Pytanie do posiadaczy diesli:
Czy spaliny Waszych belek też strasznie śmierdzą? Mam wrażenie, że w porównaniu do mojego sł. TDI-ka spaliny Alfy są cuchnące!!!
Dodam tylko, że nic nie dymi, kopci, jest moc jak trzeba i zero błedów.
Co Wy na to?
DF

Chyba w tym TDI spaliny ci nie pachniały kwiatkami:)

Ktoś wyżej skarcił STP... nie wiem może to i szmelc w porównaniu do reszty ale mi pomógł chyba...

Bardzo delikatnie falowały mi obroty na zimnym silniku na jałowym. Zalanie do pełna Vervy + STP do czyszczenia chyba już totalnie wyeliminowało lekkie falowanie na zimnym.

Amortyzatory
Powrót