• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Plastik Bagażnika

Ohapara

Nowy
Auto
Bella 159 1.9jTDM była/ Giulietta 1,4 TB była/ Mito 1.4 t-jet Jest!
Witam alfaholików,
szukam tej zaslepki/plastiku do zamka zaznaczonego na zdjeciu, moze ktos podpowiedziec czy jest to dzieś do kupienia, sprzedawana jako osobna czesc?

dziekuje za pomoc :D

rozklep epera , jak będzie jako grat to i nr części będzie , potem halo do aso i pytanie :-)
albo nr grata w gogla i poszukiwania

- - - Updated - - -

czy to by była 2 ?
Przechwytywanie.jpg

Ostatnia edycja:
Kolego Ohapara, znalazłem w ePerze coś, co nazywa się "komplet korków", ze zdjęcia wygląda na to, że jest w nim klapka której szukasz, a być może również zaślepka/zaślepki, których ja szukam - cenę pokazuje mi na 5.66€, a więc niewiele ponad dwie dyszki - jakbyś był zainteresowany wspólnym zakupem - dla Ciebie klapka, dla mnie zaślepki, daj cynka.

Załączniki

• Bagażnik.jpg
    Bagażnik.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 142
Ostatnia edycja:
Dzieki wszystkim, Kocham Was :knuddel: :D

- - - Updated - - -

rozklep epera , jak będzie jako grat to i nr części będzie , potem halo do aso i pytanie :-)
albo nr grata w gogla i poszukiwania

- - - Updated - - -

czy to by była 2 ?
Pokaż załącznik 121780

Dzieki za podpowiedź :)

- - - Updated - - -

Kolego Ohapara, znalazłem w ePerze coś, co nazywa się "komplet korków", ze zdjęcia wygląda na to, że jest w nim klapka której szukasz, a być może również zaślepka/zaślepki, których ja szukam - cenę pokazuje mi na 5.66€, a więc niewiele ponad dwie dyszki - jakbyś był zainteresowany wspólnym zakupem - dla Ciebie klapka, dla mnie zaślepki, daj cynka.

Działaj sam ja narazie badam temat :cool:

Tak jeszcze w temacie owego plastiku. Oczywiście też zauważyłem, iż go nie mam, stąd zbadanie tematu i dostępności. Ceny nówki sztuki oscylują wokół 90-95zł- dużo jak za kawałek plastiku. Na znanym portalu aukcyjnym można za 70zł dostać cały plastik tylny- pytanie czy w sedanie i w SW jest on taki sam?
Kolejna sprawa- jak toto jest mocowane? Pomacałem okolice rygla zamka klapy gdzie ma być owa osłona i nie bardzo widzę sposób jego założenia. Nie jest on przypadkiem integralną częścią tylnego plastiku bagażnika?

Tak jeszcze w temacie owego plastiku. Oczywiście też zauważyłem, iż go nie mam, stąd zbadanie tematu i dostępności. Ceny nówki sztuki oscylują wokół 90-95zł- dużo jak za kawałek plastiku. Na znanym portalu aukcyjnym można za 70zł dostać cały plastik tylny- pytanie czy w sedanie i w SW jest on taki sam?
Kolejna sprawa- jak toto jest mocowane? Pomacałem okolice rygla zamka klapy gdzie ma być owa osłona i nie bardzo widzę sposób jego założenia. Nie jest on przypadkiem integralną częścią tylnego plastiku bagażnika?

mowisz o tej zaslepce zamka czy tunelu na narty??Zaslepka zamka napewno nie jest integralna czescia calego tego pasa.Zobacz po prawej i lewej strony od spodu sa takie male 2 oczka w ktore wchoda takie bolce od tego plastiku.

ja potrzebuję właśnie jedno z tych oczek - może ktoś ma?

a ja mam pytanie do posiadajacych sprawna zaslepke ta z tematu czyli zamka.Ostatnio po raz 2 zalozylem swoja i mam maly problem bo wpada do srodka i nie odbija do gory.Jest tam cos odpowiedzialnego za odbicie tego plastiku??

powinna być sprężynka :)

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

pampik ale jedna czy trzy:D??To u mnie brak sprezynki.Masz moze mozliwosc wrzucenia fotki tego calego mechanizmu sprezynka+ten plastik

hehe jedna. Na ta chwile będzie ciężko bo auto w garażu przy rodzinnym domu a ja się chyba załatwiłem w sobote i siedze w gorączką w domu.

ale wyglądało to mniej więcej tak -
attachment.php

Załączniki

• ddd.JPG
    ddd.JPG
    11.1 KB · Wyświetleń: 194
zstanawia mnie tylko jedno w ktorym miejscu jest ta sprezyna.Plastik mam-znalazlem w tym otworze zamka.Sprezyna moze tez jest ale musialbym zdijac caly ten plastik, anie chce krecic bo kiedys ktos powie, ze sa slady odkrecania i dupa byla bita;)

nie popadajmy w paranoję :) gdybym miał iść tym tokiem rozumowania to niczego przy swoim aucie bym nie zrobił heh :)

Amortyzatory
Powrót