• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Dziękuję bardzo Panowie za tak sprawne odpowiedzi, widzę, że Alfoholicy to naprawdę porządna grupa :D

1) Jutro może będę dzwonić do tego ze Szwajcarii. Tylko chciałbym Was zapytać czy da się zweryfikować jakoś przebieg? Jeżeli technicznie samochód jest sprawny i dobrze zrobiony ten tylny bok bez zakrzywienia ram to wydaje mi się, że dałoby się to przeżyć. Ale jak samochód ma 250k to się zaczną porządne naprawy, a tego wolałbym uniknąć.

[MENTION=61216]KoŁoS[/MENTION]
2) W tym ZAR94000007070814 kiedy jest ostatni wpis do ASO? Wiadomo coś jakie są te szkody? Nie wiem czy posiadasz takie informację, ale jakbyś mógł coś więcej powiedzieć to byłbym bardzo wdzięczny!

3) W takim wypadku prosiłbym jeszcze o wstępną weryfikacje tych egzemplarzy:

-otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-turbo-170-koni-panorama-xenon-ID6DrSx0.html#d69748d4b4 VIN: ??? - może poda jakby człowiek zadzwonił, ale dziwne
-otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-multiair-170km-dna-salon-pl-czujniki-tyl-blue-me-ID6Dvtig.html#2ff9e99ff8 VIN: ZAR94000007223244

1. Skoro przez półtora roku nikt się na nią nie skusił, więc prawdopodobnie nie masz wystarczającej wiedzy do poprawnej weryfikacji jej faktycznego stanu.
2. Trzeba wykupić raport ze szkodami.
3. a) nie jestem wróżką bez VIN
b) 2013-11 WARTOŚĆ INCYDENTU: 7000 - 10000 PLN
INCYDENT Z POJAZDEM: PRZÓD, PRZÓD-LEWO, BOK-PRAWO
KRAJ: POLSKA

Dzięki jeszcze raz.

1) Na razie najbardziej realnie siada w takim wypadku ZAR94000007070814 tylko no problem jest potencjalny z tym co się działo po tym jak już nie był serwisowany w ASO. O co warto zapytać w przypadku tego egzemplarza? Warto brać taki samochód na stacje diagnostyczną, żeby się upewnić przed wzięciem?
2) Tu znalazlem jeszcze cos takiego tylko na jakiejs dziwnej stronie, ale VIN jest: ZAR94000007386550, strona: samochody.pl/pl/samochody/alfa-romeo-giulietta/o_4454083 . Ma to sens?
3) Polecacie jakieś dobre stronki do raportów? Na autodna pokazuje mi raport za 80 zl, a na carvertical 50.

Ostatnia edycja:
2) No strona dziwna, ale samo źródło to jest carserwis diler z Warszawy. Trzeba by się tylko dowiedzieć dlaczego zderzak z przodu jest malowany.
3) autodna mi wszystkiego nie pokazało jak kupowałem kiedyś fiata punto :-), wiem że drugi właściciel przed zakupem generował raport gdzie indziej, ale nie wiem gdzie (drugi raport już mu coś pokazał, stąd wiem że autodna nie pokazało wszystkiego :-)).
(z mojego doświadczenia malowanie do koloru rosso-competizione tylnego zderzaka generuje 5000 zł szkody, zderzak jakieś 2k i malowanie jakieś 3k).

[MENTION=87544]bartiano[/MENTION]
1. Ostatni wpis w bazie centralnej nie musi być ostatnim w ASO. Zacznij od raportu ze szkodami.
2. Nieaktualne ogłoszenie dodane ponad rok temu.
3. Carvertical jest jedną z gorszych stron (niższa cena, bo mniej istotnych informacji) i dużo lepsza jest np. autobaza.pl

4) Może ktoś ma na sprzedaż swoją perełkę :) ?

Będę niedługo sprzedawał swoją perełkę. Może Cię zainteresuje QV z 2011 w pełnym pakiecie, bez szyberdachu? Przebieg 120 tys. Historia jest na forum, wystarczy jak przeglądniesz moje posty. Cena trochę przekroczy Twój budżet, ale mam sporo ekstrasów.

Dzięki chłopaki jeszcze raz, naprawdę szacun za pomaganie takiemu świeżakowi :D.

Kurde, naprawdę ciekawe te oferty, samochody niby nie takie stare, a kombinują widzę mocno. Tu walony, tam malowany, to na pewno też przebiegi na pewno ładnie pocofane.

Tutaj jest jakaś z 2014/2015, która jest z Polski, nietłuczona i wygląda jakoś porządnie. Tylko jak wpisałem w autobaze (niewykupioną) to mi pokazuje tylko 1 wpis dostępny. A np ta biała z Wawy (ZAR94000007070814) ma tych wpisów więcej (od 2014-2020).
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-i-rej-30-lipiec-2015-tct-170km-serwis-aso-alfa-org-lakier-krajowa-ID6DmRhG.html#5ebeec96ff VIN: ZAR94000007358184
[MENTION=11908]Sierek[/MENTION], napisałem priv, teoretycznie nie tego silnika szukam, ale jakby był fajny stan i skleiloby sie to jakos nam czasowo to moglibyśmy się dogadać.

Zakup Gulietty

Witam jestem tu pierwszy raz proszę was o pomoc.
Chcemy z żona kupić guliette
1- czy dpf jest naprawdę ta straszy jeśli nasza jazda odbywa się po mieście 7+7 km do pracy i jakiś sklep?
2- czy oferta otomoto.pl /oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-piekna-zadbana-okazja-ID6DxiMq.html byłą by dobra jeśli mówimy o disel
3- ewentualnie taka oferta otomoto.pl /oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-turbo-170km-czarny-sufit-ledy-turismo-pakiet-sport-ID6DvOoo.html
czy patrzeć na auta z 200kkm? czy nie warto?

w tej chwili jeździmy 147 1,6 benzyna i wystarczyła by nam ale jest 3 drzwiowa a nam się rodzina powiększyła i ciężko z fotelikiem .
pozdrawiam
Rafał

Witam jestem tu pierwszy raz proszę was o pomoc.
Chcemy z żona kupić guliette
1- czy dpf jest naprawdę ta straszy jeśli nasza jazda odbywa się po mieście 7+7 km do pracy i jakiś sklep?
2- czy oferta otomoto.pl /oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-piekna-zadbana-okazja-ID6DxiMq.html byłą by dobra jeśli mówimy o disel
3- ewentualnie taka oferta otomoto.pl /oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-turbo-170km-czarny-sufit-ledy-turismo-pakiet-sport-ID6DvOoo.html
czy patrzeć na auta z 200kkm? czy nie warto?

w tej chwili jeździmy 147 1,6 benzyna i wystarczyła by nam ale jest 3 drzwiowa a nam się rodzina powiększyła i ciężko z fotelikiem .
pozdrawiam
Rafał

1. Diesel na taki tryb to kiepskie rozwiązanie.
2. ZAR94000007051111 - podał VIN od 1.8 benzyny z Holandii. Prawdziwy ZAR94000007053547 - ostatni wpis w ASO jest na 22547km i szkody do weryfikacji.

Ostatnia edycja:
Witam, jestem Świeżakiem na tym forum ale mam nadzieję że zostanę stałym bywalcem, ale do tego potrzebuje Waszej pomocy. :o
Przymierzam się do zakupu swojego kolejnego samochodu i spełnienia swoich marzeń dotyczącym alfy romeo. Mój wybór miał paść na 159 ale ze względu na przeznaczenie i jazdę głównie w mieście chciałbym kopić benzynę i wybrałem Julkę ;)

Proszę o wstępną opinię i o ile to możliwe sprawdzenie poniższego modelu:

ZAR94000000703345

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-t-170km-gwarancja-po-oplatach-film-ID6DwTmN.h t m l

Z góry dziękuję za pomoc.

1. Diesel na taki tryb to kiepskie rozwiązanie.
2. ZAR94000007051111 - podał VIN od 1.8 benzyny z Holandii. Prawdziwy ZAR94000007053547 - ostatni wpis w ASO jest na 22547km i szkody do weryfikacji.
Dziękuję za informację czyli sprzedawca kłamca a ta druga oferta ktoś coś? A może chce ktoś ładna sprzedać tak do 27-28 tys.

Proszę o wstępną opinię i o ile to możliwe sprawdzenie poniższego modelu:

ZAR94000000703345

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-t-170km-gwarancja-po-oplatach-film-ID6DwTmN.h t m l

Przebieg się zgadza, ale poproś o wspomniane zdjęcia z zakupu, ponieważ wymeldowana została w kwietniu 2020r i w zagranicznym rejestrze figuruje szkoda.

Przebieg się zgadza, ale poproś o wspomniane zdjęcia z zakupu, ponieważ wymeldowana została w kwietniu 2020r i w zagranicznym rejestrze figuruje szkoda.

Dzięki za informację, te zdjęcia to bez apelacyjnie będę chciał zobaczyć, pytanie tylko czy coś na nich będzie widać. Zastanawiające, że wymeldowanie tak jak piszesz było w kwietniu, a dopiero teraz sprzedają, być może naprawiali przez ten czas.

Na jakim oleju śmiga.
Czy były robione wiązki elektryczne w klapie bagażnika.

Sam osobiście powoli noszę się z zamiarem kupna giulietta i z tego co nasłuchałem się od mechaników i nie tylko to osobiście odpuściłem 1,4 170 kM. Samochód musiałby być naprawdę z pewnych rąk.

A co ci mechanicy opowiadają?
Bo giulietta ma znakomitą opinię i mocno trzyma ceny, jak żaden chyba model AR

Witam ponownie,

A czy macie Panowie jakieś informacje nr poniższych egzemplarzy?

1. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-sportowa-wersja-ideal-ID6Dy1Tg.html#map

2. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-multiair-benzyna-150-koni-szwajcaria-jeden-wlasciciel-ID6Dxiyv.html#gallery-grid

Skąd w tym drugim jest 150KM? Benzyna występuje w wersji 120KM lub 170KM. Czy te egzemplarze są warte uwagi?

Proszę o wstępną opinię i o ile to możliwe sprawdzenie poniższego modelu pod względem serwisów, jutro jadę oglądać:

ZAR94000007383566

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-quadrifoglio-verde-line-2015r-z-polskiego-salonu-ID6Dxc5u.h t m l

Witam ponownie,

A czy macie Panowie jakieś informacje nr poniższych egzemplarzy?

1. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-sportowa-wersja-ideal-ID6Dy1Tg.html#map

2. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-multiair-benzyna-150-koni-szwajcaria-jeden-wlasciciel-ID6Dxiyv.html#gallery-grid

Skąd w tym drugim jest 150KM? Benzyna występuje w wersji 120KM lub 170KM. Czy te egzemplarze są warte uwagi?

1. Nieaktualna.
2. W tamtych latach były już wersje 150KM

- - - Updated - - -

Proszę o wstępną opinię i o ile to możliwe sprawdzenie poniższego modelu pod względem serwisów, jutro jadę oglądać:

ZAR94000007383566

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-quadrifoglio-verde-line-2015r-z-polskiego-salonu-ID6Dxc5u.h t m l

Szkody do weryfikacji.

Poproszę o info nt tych nr VIN

ZAR94000007117342

ZAR94000007019227

Z góry dzięki.

Amortyzatory
Powrót