• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Nie no myślę, że 170km będzie w zupełności wystarczające. Idąc dalej tą drogą skończyłbym w ferrari no bo też włoskie. ;) Dzięki za uwagi. Chętnie przyjmę kolejne odnośnie moich poprzednich pytań.

A tak ogólnie jeszcze zapytam. Myślicie, że kupując auto z przebiegiem ok 100 tys. będę musiał się już martwić o dużo spraw związanych z eksploatacją i ew. awaryjnością czy raczej auto powinno jeszcze przez długi czas służyć bez częstych usterek? :)

To zależy od sposobu eksploatacji przez poprzedniego właściciela oraz tego gdzie był serwisowany. Poza kwestią modułu MA nie ma w tym modelu powszechnych problemów.

Panowie, a jaki budżet mogę zakładać na zakup dobrego egzemplarza? Myślę o zakresie 35-40 tys. na zakup wersji 120KM oraz 40-50 na wersję 170km. W tych pieniądzach kupię coś rozsądnego? Jeszcze jedno pytanie techniczne - czy wersja 120km posiada elektroniczną szperę?

Pozdrawiam

Szukasz Alfy 170 i 235 KM, żeby mieć jak największy wybór sztuk, kupujesz egzemplarz w jak najlepszym stanie . Wersja silnikowa ma drugorzędne znaczenie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
idąc tą drogą nie musi to być alfa.... może być np peugeot w jak najlepszym stanie... i tak dalej....

- - - Updated - - -

170 i 235 to przepaść jeśli chodzi o przyjemność z jazdy.

dokładnie

Myślę o zakresie 35-40 tys. na zakup wersji 120KM
W tej kwocie to raczej tylko rocznik 2010, poniżej 40 tys bym nie ryzykował, może być mina. Myśłę, ze bardziej ta kwota powinna oscylować w granicach 40-45 tys zł, włączając w to rocznik 2011. Wersje 170 konne w podobnym przedziale, jest większy wybór, aczkolwiek trzeba by się przyjrzeć modułowi MA.

120 KM za 35-40 są z polskiego salonu z11 r ale bieda wyposażenie.

Rozumiem, dzięki za informacje. :) Dużo mi się wyjaśniło. Odnośnie dyskusji na temat mocy to widziałem wczoraj filmik z onboardem wersji 170km po chipie na ok. 200 + przerobionym wydechem. To co się działo na tym filmiku to była abstrakcja. Przynamniej dla mnie. :) W każdym razie na mocniejsze wersje przyjdzie jeszcze pora i domyślam się że na pewno są lepsze, ale dla niektórych (czyt. dla mnie) nawet wersja 170km to kosmos. Kto wie, być może jeszcze kiedyś dorosnę do mocniejszych pewnie jedynych słusznych dla Was wersji. :)

Uwierz ,że cieszysz się mocą dość krótko a potem stwierdzasz noo mało:)

Mam pytanie czy może mi ktoś napisać z czego składa się pakiet sport w Giuliettcie? Zwłaszcza interesuje mnie czy auto jest obniżone na sprężynach ? Planuję zakup i chyba będą tu częstym gościem [emoji846]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Witam,
Panowie jakby ktoś szukał Julki to znajomy z grupy Górny Śląska ma do sprzedania zajebistą Giuliettę.
Sprzedaje Giuliette Qv.Auto 2012 rok 75 tys przejechane, doinwestowane. Wydech MG motorsport
Pakiet zender
Felgi pół księżyce
Nowa kierownica
Nowe scudetto
Klamki z veloce
Halogeny veloce
Lusterka carbon
Lotka carbon
Boxy novitec 285 koni.

Widziałem na żywo. Autko piękne, zadbane.
142.jpg
143.jpg
144.jpg
145.jpg
146.jpg
147.jpg
148.jpg
149.jpg
150.jpg
151.jpg
152.jpg
153.jpg
154.jpg
155.jpg

Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka

Przymierzam się do zakupu swojej pierwszej Alfy wybór padł na Giuliette. W związku z tym mam pytanie, na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Czy może znacie te auta albo ktoś już je oglądał?
otomoto id:6011536849 - 1.4 120KM
otomoto id:6023000585 - 1.4 170KM

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Hej,

Zastanawiam się nad zakupem alfy z aktualnym przebiegiem ok 100 tys km. Moduł MultiAir był wymieniany przy ok. 70 tys. Czy można założyć jakiś bezpieczny przebieg do którego z tym modułem nie trzeba będzie nic robić czy jednak po zakupie lepiej od razu się mu przyjrzeć?

Hej,

Zastanawiam się nad zakupem alfy z aktualnym przebiegiem ok 100 tys km. Moduł MultiAir był wymieniany przy ok. 70 tys. Czy można założyć jakiś bezpieczny przebieg do którego z tym modułem nie trzeba będzie nic robić czy jednak po zakupie lepiej od razu się mu przyjrzeć?
Polecam artykuł w poradniku Auto Świata nr z lutego jest wszystko o Multiair
176.jpg

Adam100 czy można na pw podać więcej informacji ? Jakby była FV23% to byłbym bardzo zainteresowany.

Czy do Giulietty 1.4 t-jet 120 km lub 1.4 Multiair 170 km była montowana skrzynia m32 ?

w żadnej Julce nie było M32
To dobrze....ogólnie te skrzynie przy normalnej eksploatacji nie sprawiają problemu. Mam ją w 159 i jest wszystko dobrze ale jak się kupuje używany samochód to nigdy nie wiadomo.

Amortyzatory
Powrót