• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup używanej Giulietty

Czy ktoś tak miły mógłby mi sprawdzić ten vin?
ZAR94000007432448

Serdeczne dzięki :)

Znajomy kupił Julkę z niedopuszczalnym, wydawałoby się, przebiegiem. Ile zapłacił i czy zrobił dobrze? Możecie ocenić sami:

Czołem Panie i Panowie
Po prawie 5 latach od rozstania z moją 156 szukam auta dla żony. Bardzo nas kusi Giulietta, a że musi być benzyna i automat, to zostaje 1.4 TCT.

Akurat są na sprzedaż w Trójmieście dwa, bardzo zbliżone egzemplarze, może ktoś kojarzy?

VIN ZAR94000007196979
www .olx.pl/d/oferta/alfa-romeo-giulietta-170km-automat-pierwszy-wlasciciel-serwis-w-aso-CID5-IDJWzUd.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=1

VIN ZAR94000007202745
www .otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-max-wyposaz-salon-polska-1-wlasc-fakt-vat23-2xkpl-opon-ID6DImdm.html?

Druga Julia obejrzana tym razem za daleko od domu wiec praca zlecona. Jakieś wgniotki lekkie, rysy, jedno miejsce lakierowane więc nic strasznego, tylko problem z falowaniem obrotów na jałowym biegu, które to są odczuwalne i znikają po ruszeniu. Po podłączaniu do testera wyskakują tez zwiazane z tym błędy. Trudno powiedzieć co tam szwankuje i jaki koszt. Cena egzemplarza powyżej średniej wiec wolałbym dostać produkt przynajmniej w kwestii mechanicznej sprawny. Obejrzę sobie moze jeszcze 1-2 egzemplarza jak dalej bedzie taka padaka to chyba odpuszczam i szukam czegoś bardziej popularnego na rynku wtórnym.

Zakup Alfa Giulietta 2.0

Witam serdecznie.
Stałem się nowym członkiem Waszego klubu dzięki córce, dla której muszę kupić auto ... i musi to być .... Alfa Romeo Giulietta 2.0 :D

Poszukuję już od jakiegoś czasu ale ciężko coś konkretnego znaleźć, szczególnie że mało jest egzemplarzy 2.0 TCT 170-175 koników...

Chciałem się podzielić wiedzą na temat odwiedzonych już autek: Mam nadzieję, że komuś to pomoże i zaoszczędzi zarówno kasy jak i czasu.
Myślę, że to dobry pomysł u Was na forum aby podzielić się spostrzeżeniami odnośnie już odwiedzonych sprzedawców .

1. Alfa otomoto MGC Dealer SUBARU srebrna
Autko w środku malowane - tapicerka plus dywaniki, po otwarciu aż chciało nos urwać, przednia chłodnica z wgnieceniem po kolizji, tył zderzak tak nie spasowany że palce wchodzą pomiędzy uszczelkę bagażnika a zderzak, prawa strona mocno walnięta, miernik pokazywał 500 a nawet 700 mikro.

Jak ktoś będzie chętny sprzedać swoją perełkę proszę o info.

Cześć, czy ktoś może zna ten egzemplarz?
www otomoto.pl oferta/alfa-romeo-giulietta-salon-polska-1-wlasciciel-ID6DUxjU.html
vin: ZAR94000007388643
Wg. raportu niby nic złego się nie działo tylko jest ostrzeżenie o jakiejś akcji serwisowej związanej ze skrzynią biegów.
Zastanawiam się też gdzie możnaby się udać w Warszawie celem sprawdzenia samochodu gdzieś w serwisie.

Cześć, czy ktoś może zna ten egzemplarz?
www otomoto.pl oferta/alfa-romeo-giulietta-salon-polska-1-wlasciciel-ID6DUxjU.html
vin: ZAR94000007388643
Wg. raportu niby nic złego się nie działo tylko jest ostrzeżenie o jakiejś akcji serwisowej związanej ze skrzynią biegów.
Zastanawiam się też gdzie możnaby się udać w Warszawie celem sprawdzenia samochodu gdzieś w serwisie.

Jakim raportem sprawdzałeś?

Cześć,
Czy może ktoś sprawdzić Giuliettę po numerze VIN? Będę bardzo wdzięczny.

nr VIN: ZAR94000007313674

Witam, kupie Giuliette r.2016/2017.
Przebieg poniżej 100k, najlepiej polski salon, wersja silnikowa - benzyna 150/170KM. Rozgladam się za grafitową lecz w innym kolorze tez bym rozważył, do czarnego jestem niechętny. Budżet 57k.

Jak poczekasz kilka miesięcy to sprzedaję swoją, 150 KM, salon, 60 tys. w tym momencie.

Witam, planuje zakup Giulietty 1.75 tbi, w jakich widełkach cenowych mogę w dobrym stanie dostać taką sztukę? z góry dzięki! na oto moto same z komisów warto w to brnać?

Witam, planuje zakup Giulietty 1.75 tbi, w jakich widełkach cenowych mogę w dobrym stanie dostać taką sztukę? z góry dzięki! na oto moto same z komisów warto w to brnać?

Auta, które teraz sprzedają właściciele też w większości były kiedyś z komisów czy od handlarzy :)

Ciężka sprawa, sensowna sztuka schodzi od ręki, podaż tej wersji ostatnio jest słaba. Myślę że nie kasa okaże się problemem tylko że kompletnie nie będzie co oglądać, ale na coś z początku produkcji z 4 dychy trzeba liczyć. To co stoi teraz na otomoto już chwilę wisi, więc na napawa optymizmem, jak masz blisko do którejś to można podjechać.

Ostatnia edycja:
nie mogę wkleić linku.. na oto moto jest w radomiu jakaś wydaję sie sensowna, na co zwrócić uwagę przy ewentualnym zakupie ?

Amortyzatory
Powrót