• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Pisk

• Autor wątku Autor wątku tryton
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    pisk
T

tryton

Guest
Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy alf :)

Od pewnego czasu posiadam Alfę 156 1.9 JTD. Od niedawna na luzie słychać pisk, ale tylko na luzie, gdy da się trochę wyższe obroty pisk ustępuje. Nie jest to ciągły pisk (................) ale tak jakby przerywany ale systematyczny hm ciężko mi jest tak sprecyzować. Pasek niedawno wymieniany. Miał ktoś podobne problemy ?

Mam jeszcze 1 problem - wycieraczki ... . Chodzą wyłącznie na najszybszym trybie. Jak dam spryskiwacz to się nie załączą i muszę trzymać rączkę na ten pojedynczy tryb - ale wycieraczki czy to na pojedynczym trybie czy najszybszym po zatrzymaniu nie wracają na " dół szyby " tylko zostają w miejscu w którym się wyłączyło te wycieraczki. Jest to wina rączki ? Wymiana pomoże ? czy coś innego jest uszkodzone ?

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Jesli chodzi o wycieraczki, to mam podobny problem, rozebralem caly silniczek i okazuje sie ze styk jeden jest ulamany, i ten slimaczek w srodkuco styki po nim pracuja jest wyrobiony (w sensie plastik wytarty) byc moze i u Ciebie to jest problemem.

a ten pisk masz jak stoisz czy jedziesz?
z wycieraczkami mialem chyba tak jak ty albo podobnie. u mnie to samo sie naprawilo. podejrzewalem wtedy ze woda mi sie gdzies dostala na kostke przy silniczku bo mialem nieszczelnosc w wezykach spryskiwaczy. potem ustapilo.

piski jak samochód stoi na luzie, podczas jazdy nie słyszałem pisku więc na 100% nie wiem.
a do wycieraczek, ostatnio miałem problem i się odczepił ta taka przekładnia co 1 wycieraczka napędza drugą, po wymianie tego chodziły ale niestety jw. tylko te tryby..... więc tu może leży problem.... ale w czym ?

Amortyzatory
Powrót