[145] Pilot do centralnego + autoalarm

• Autor wątku Autor wątku Wit
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Wit

Nowy
Auto
159 1.9 JTD 2008
Witam
ostatnio doszedłem do wniosku że juz wkrótce trzeba będzie parkowac pod akademikiem więc należałoby założyć jakiś autoalrm (żeby coś w aucie migało i nie kusiło):P
więc moje pytanie jest następujące gdyż nie mam orginalnego alarmu a tylko centralny zamek otwierany kluczykiem czy możliwe jest założenie jakiegoś niedrogiego alarmu z pilotem który jednocześnie otwierałby/zamykał drzwi i włączł/wyłączał alarm. Czy ktoś się już w coś takiego bawił i mógłby coś polecić. Z góry dziękuję za odpowiedź.:)
to tyle chyba trochę namieszałem:)

Witam !!
Polecam rozgladnac sie na allegro- pelno tam jest tego typu centralek, do wyboru do koloru;p.
Dotam iz centralny w AR 146 sterowany jest "minusem"

POZDRAWiAM // Marcin AR 146 2.0 TS

Siema ja ostatnio montowałem alarm do swojej 145 kupiłem taki zestaw z allegro:
http://moto.allegro.pl/item722580801_najlepszy_alarm_zabezpieczenie_sensorem_dotykowym.html

Nie ma za dużo czujników ale według mnie za takie pieniądze to wystarczy.
zamontowac go tez nie jest trudno tylko przeba miec o tym pojęcie mi montował ojciec i działa bardzo dobrze tylko nie udało nam sie uruchomic jak narazie funkcji domykania szyb. i chyba zle coś podłączyliśmy odnośnie czujników w drzwiach bo ka otwoże drzwi to awaryjne mi sie włanczają na około 10s w instrukcji jest napisane ze to niby ostrzeżenie o niedomknietych drzwiach czy coś takiego ale wedłud mnie powinno to troche inaczej działać :)
Ogólnie każdy zestaw z allegro zamontujesz w swojej 145 ale musi to ktoś robic co sie na tym zna.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak to jest z alarmem, ale jak montowałem z kumplem centralkę do jego auta to,to wcale nie jest wielka filozofia. Wszystko masz opisane w instrukcji(schemat) i myśle ,że sam możesz to zrobić choć z kumplem i piwkiem jest przyjemniej;)

Ostatnia edycja:
Siema ja ostatnio montowałem alarm do swojej 145 kupiłem taki zestaw z allegro:
http://moto.allegro.pl/item722580801_najlepszy_alarm_zabezpieczenie_sensorem_dotykowym.html

Nie ma za dużo czujników ale według mnie za takie pieniądze to wystarczy.
zamontowac go tez nie jest trudno tylko przeba miec o tym pojęcie mi montował ojciec i działa bardzo dobrze tylko nie udało nam sie uruchomic jak narazie funkcji domykania szyb. i chyba zle coś podłączyliśmy odnośnie czujników w drzwiach bo ka otwoże drzwi to awaryjne mi sie włanczają na około 10s w instrukcji jest napisane ze to niby ostrzeżenie o niedomknietych drzwiach czy coś takiego ale wedłud mnie powinno to troche inaczej działać :)
Ogólnie każdy zestaw z allegro zamontujesz w swojej 145 ale musi to ktoś robic co sie na tym zna.

Pozdrawiam
Właśnie o coś takiego mi chodziło :) a zamontuje mi to kuzyn bo się bardziej zna na tych elektrycznych sprawach :)

Nie wiem jak to jest z alarmem, ale jak montowałem z kumplem centralkę do jego auta to,to wcale nie jest wielka filozofia. Wszystko masz opisane w instrukcji(schemat) i myśle ,że sam możesz to zrobić choć z kumplem i piwkiem jest przyjemniej;)

Właśnie o to chodzi żeby połączyć przyjemne z pożytecznycm ;)

Jeszcze jedno zapomniałem się zapytać gdzie mogę zlokalizować centralkę z centralnego zamka ???

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót