• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Pilny problem brak mocy, tryb awaryjny

Blumen

Nowy
Auto
Alfa romeo 156 1,9 JTD 110km 2001r
Siemka! Mam poważny problem. Dzisiaj cały dzień było z moja Bellą było wszytsko okey, aż nagle kiedy przekręciłem zaplon zapaliła się kontrolka (załącznik nr.1 zapaliła się na czerwono). Postanowiłem się przejechać, obroty dochodzą do 3 tyś. obrotów i dalej nic. Zapaliła mi sie też kontrolka od ABS i hamulca awaryjnego. Wskazówka licznika również nie działa;/. Brat mówi że włączył się tryb awaryjny cokolwiek to znaczy. Czy może mieć coś wspólnego z tym stacyjka? Ostatnio się coś pieprzyła;/. Potrzebuje samochodu na gwałt. Co mogło się wdarzyć? I dlaczego włączył się tryb awaryjny? Czy to tylko błąd w komuterze? Czy cos gorszego? Proszę o szybka odpowiedź.
Moja Alfa to 156 1,9JTD z 2001r 110km.

Załączniki

• Zalącznik nr.1.jpg
    Zalącznik nr.1.jpg
    6.8 KB · Wyświetleń: 126
Jest lewy górny róg, ale takie male że nie widać...

Prawdopodobnie jakieś problemy z czujnikami abs, one m.in. odpowiadają za pomiar prędkości.
koła zmieniałeś ? może urwałeś coś. Jeżeli nie to najwcześniej dowiesz się jak podepniesz pod kompa.

Prawdopodobnie jakieś problemy z czujnikami abs, one m.in. odpowiadają za pomiar prędkości.
koła zmieniałeś ? może urwałeś coś. Jeżeli nie to najwcześniej dowiesz się jak podepniesz pod kompa.

Ale czemu włączył się tryb awaryjny ?

Ale czemu włączył się tryb awaryjny ?
Napisałem to co może być po części odpowiedzialne, nie wiem czy to jest to, nie ma szans żeby zgadywać co się mogło stać.
Bez podpięcia do kompa możemy zgadywać do jutra a problemem może okazać się jakaś głupota.

Miałeś racjie, ściagnełem koło tam gdzie jest czujnik ABS i faktycznie był przetarty i urwany. Dzięki bardzo za pomoc :) To mogło p=być przyczną włączenia się trybu awaryjnego?

Skoro teraz jeździ normalnie to miało to jakiś wpływ. Jedyny sposób na dowiedzenie sie czegoś więcej jest podpięcie pod kompa i sprawdzenie zapisanych błędów.

Amortyzatory
Powrót