Pilnie potrzebne sprężyny do 159 sedan/tył - ma ktoś dojścia?

Zaczynam sie zastanawiac czy faktycznie mam peknieta sprezyne, auto stoi rowno, nie odczuwam tez roznicy w jezdzie. Problem pojawil sie w Marcu, wiec kupe czasu temu. Sam nie wiem co mam o tym myslec.
U mnie też auto na oko stało równo tylko skrzypiało jak stary tapczan. Pęknięty był ostatni zwój więc nadwozie opadło tylko o 1cm.

Witam. Mam Panowie cały komplet sprężyn oryginalnych z 2009 roku do sedana . Zmieniałem na obniżające przy przebiegu 29 tyś (tak że nie są zajeżdżone) . Jeśli ktoś zainteresowany proszę pisać. Ewentualnie parę mogę też sprzedać jeśli komuś na gwałt są potrzebne. (leżą mi w garażu).

Moja sprawa załatwiona - dzięki koledze z forum i okolic "rybakmj" komplet w stanie idealnym w bardzo dobrej cenie. Dzięki jeszcze raz wodzu!

Co do reszty to naprawde dziwna historia z tymi sprężynami a przede wszystkim z ich dostęnością mowa tu o zamiennikach a nie oryginalach w kosmicznej cenie. jak ktoś ma dojśia za granicą to niech pomaga jak może.

Ja znalazłem dojście w sklepie TylkoFiat: http://allegro.pl/nowa-sprezyna-zawieszenia-alfa-romeo-159-ti-orygin-i3448051235.html nie mają ich wystawionych ale pisałem z gościem i mówił że są dostępne po 210 zł/szt oryginały z czasem realizacji 3 dni.

Moja sprawa załatwiona - dzięki koledze z forum i okolic "rybakmj" komplet w stanie idealnym w bardzo dobrej cenie. Dzięki jeszcze raz wodzu!

Co do reszty to naprawde dziwna historia z tymi sprężynami a przede wszystkim z ich dostęnością mowa tu o zamiennikach a nie oryginalach w kosmicznej cenie. jak ktoś ma dojśia za granicą to niech pomaga jak może.

Ja znalazłem dojście w sklepie TylkoFiat: http://allegro.pl/nowa-sprezyna-zawieszenia-alfa-romeo-159-ti-orygin-i3448051235.html nie mają ich wystawionych ale pisałem z gościem i mówił że są dostępne po 210 zł/szt oryginały z czasem realizacji 3 dni.
w
Mi pękły dwie i po przekalkulowaniu cen wyszło taniej obniżyć belle niż kupic jakieś tam zamienniki :) Apexy wyrwiesz za 400-500zł a auto siądzie jakieś 2.5cm a róznica w komforcie jazdy prawie nie zauwazalna.

Jak bym obnizyl o 2,5cm na moich 205/55R16 to bym chyba caly czas szural :D

Dokładnie z zakupem obniżających nie ma problemu (na alledrogo w zasadzie tylko takie są i w miarę przystępnych cenach). Ja jednak chciałem zostać przy oryginalnym prześwicie bo i tak czepiam o wszystkie krawężniki :)

Ja na standardowych 16 i oponach 215/55 R16 zahaczam czasami spodem na koleinach a krawężniki dawno sobie odpuściłem. Zastanówcie się naprawdę dwa razy zanim założycie sprężyny obniżające.

Ja na standardowych 16 i oponach 215/55 R16 zahaczam czasami spodem na koleinach a krawężniki dawno sobie odpuściłem. Zastanówcie się naprawdę dwa razy zanim założycie sprężyny obniżające.
A ja latam na 225/40/18 i jakoś problemu na progach nie mam tylko trzeba wolno przejeżdzać i jednym kołem :) Trzeba nauczyć sie jeździć z lekko obniżonym zawiasem (uważać )

Amortyzatory
Powrót