• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Pierwsza Alfa

slon

Nowy
Auto
AR 159 1.9 JTDm 16V
Cześć wszystkim!

Niecały miesiąc temu zostałem szczęśliwym właścicielem 159-tki :) Szukałem czego innego, los chciał, że kupiłem właśnie alfę ;)
Auto z 2006 roku, krajowe, jestem 3 właścicielem. Wersja 1.9 JTDM (150 KM) Distinctive, czarna perła.
Jest do zrobienia kilka detali, o ważniejsze zadbał poprzedni właściciel (rozrząd, nowy EGR, nowy kolektor). Na wiosnę planuję polerkę (auto widziało chyba tylko myjnie automatyczne :(), zapewne nowe tarcze i klocki, podgrzewanie siedzeń, poskrzypujące zawieszenie, odrobinę rudej, jedno wgniecenie...

Poniżej kilka świeżych zdjęć:

82.jpg

83.jpg

84.jpg

85.jpg

86.jpg

87.jpg

88.jpg

89.jpg

Załączniki

• D70_8034.jpg
    D70_8034.jpg
    214 KB · Wyświetleń: 77
  • D70_8040.jpg
    D70_8040.jpg
    148.2 KB · Wyświetleń: 69
  • D70_8043.jpg
    D70_8043.jpg
    260.8 KB · Wyświetleń: 74
  • D70_8051.jpg
    D70_8051.jpg
    327.8 KB · Wyświetleń: 70
  • D70_8052.jpg
    D70_8052.jpg
    330.1 KB · Wyświetleń: 74
  • D70_8054.jpg
    D70_8054.jpg
    270.4 KB · Wyświetleń: 72
  • D70_8056.jpg
    D70_8056.jpg
    245.6 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:
Co tu dużo pisać, piękna czarna franca na super fotach ;) Bezawaryjności i bezpiecznych podróży :)

Bardzo ładna 159-ka ! Na zdjęciach prezentuje się bardzo dobrze, wiadomo, że zawsze jakieś pierdoły są do zrobienia, natomiast ważne, że 150KM i Distinctive. Picuj furę i wstawiaj nowe foty :)

Nie kupowałeś jej przypadkiem w PolCarze Poznańskim?

Piękna bella i świetne zdjęcia, gratuluję i niech dobrze służy :)

PS. zauważyłem dwa szczegóły, emblematy z tyłu chyba ktoś po naprawie lakierniczej niezbyt starannie przykleił i postojówki wydają się różnić kolorem w środkowych reflektorach

Dzięki wszystkim :)

koska - postaram się pamiętać o czwartkach :)

lukian - tak, to ta. Czemu pytasz?

psylo - dobre oko ;) Zderzak był malowany w ASO i źle przykleili nowe emblematy. Nowe żarówki do kierunkowskazów już zamówione ;)

Tak pytam, bo sam szukam 159 :) Miałem się po nią wybierać, ale nawet nie zdążyłem wziąć urlopu, a już ją zawinąłeś :D Z tego co pamiętam to wizualnie dwie wgniotki do zrobienia?
Mam nadzieję że będzie służyła. Piękna sztuka :)

Hehe. Nauczony skromnym doświadczeniem, wiedziałem, że dobre auto szybko znajdzie nowego właściciela :) (a przynajmniej wydaje mi się, że to dobre auto ;))

Jest jedna wgniotka/głębsze zarysowanie (prawy tylny błotnik), dwa ogniska rdzy za przednimi kołami i delikatnie "wypiaskowane" spody tylnych drzwi. Cały lakier wygląda na dość zmęczony, chyba była myta tylko w myjniach automatycznych... Na wiosnę się tym zajmę :)

Amortyzatory
Powrót