Pierwsza alfa 147

Q

quask

Guest
Witam, chciałbym zakupić moją pierwszą alfę.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-fl-wersja-ti-C29395021.html
Znalazłem taką ofertę,czy ktoś z was mógłby powiedzieć jakie punkty (oprócz standardów, jak szyby, spasowanie elementów czy ocena powłoki lakierniczej) sprawdzać aby wiedzieć czy auto nie było tłuczone.
Czego słuchać (oprócz wariatora, o którym wiem) i czego się dopatrywać oprócz takich standardowych rzeczy jak wycieki w silniku.
Gdzie znajduje się nr VIN na nadwoziu (oprócz podszybia) tak żebym mógł sprawdzić czy ktoś tam nie wspawywał czegoś.

Dodatkowo co sądzicie o ofercie. Jak dla mnie dziwnie niski przebieg, dość młoda jak na tę cenę.

Proszę o rady i z góry dziękuję ;)

To chyba zły dział. Sprawdź najpierw dział Porady przy zakupie. Ja osobiście zanim kupiłem alfę to spędziłem na forum ze dwa miesiące przeglądając praktycznie wszystkie wątki z działu 147. Efekt? Kupiłem samochód, z którym póki co nie mam żadnych problemów ani napraw oprócz oczywiście wymiany części eksploatacyjnych. Użyj szukajki i czytaj, czytaj, czytaj. Goście, którzy tu są wiedzą o alfach więcej niż nie jeden mechanik, a jak poczytasz to będziesz wiedział co sprawdzać, czego unikać itp.

ale widzisz kolego ze ona jest jeszcze nie opłacona dolicz sobie ok 2500 zł na to i dosyć niski przebieg

Musi być jakiś haczyk bo cena jest super niska.Przebieg też podejrzany.W cuda nie wierzę.A opłaty rejestracyjne to ok 1800

Nie popadajmy w paranoje, ale sprawdzić trzeba czy nie jest spawany z dwóch ;) Co do opłat to zależy jak się liczy, recykling 500zł, cło ok.250zł, tłumaczenie dokumentów plus jakieś tam opłaty (nie pamiętam co) ok. 300zł, wydział komunikacji, numery próbne ( o ile będziesz potrzebował) ok.260zł. i to chyba wszystko. Oczywiście plus ubezpieczenie :) na normalne numery plus próbne, ale to można obejść :) jakiś czas temu (ok. 2 tygodni) to auto stało kilka tysięcy więcej (13-15? nie pamiętam) więc albo jest to jakaś mina, albo koleś potrzebuje kasy na gwałt :) Tak czy inaczej trzeba je dobrze sprawdzić.

Amortyzatory
Powrót