• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Piasta łożysko

Pawlon13

Nowy
Auto
156, 1,8 TS
Z góry przepraszam jeśli ten temat był już omawiany, ale nie mogłem za nic znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.
Otóż w tylnym lewym kole łożysko jest już na wykończeniu i chcę je wymienić i tutaj jest moje pytanie ( nie chodzi mi o firmę tylko o sam typ lub numery )
Które z podanych przeze mnie piast będzie pasowało do mojej Alfy?

http://allegro.pl/piasta-kola-tyl-alfa-romeo-147-2001-156-1997-i5449541262.html
czy
http://allegro.pl/lozysko-piasta-alfa-romeo-147-156-tyl-nty-30mm-03-i5090576239.html

Nie sugeruje się teraz ceną tylko oba niby pasują a są inne. Więc który typ wybrać??

Alfa Romeo 156
1,8 TS
1999r

A dlaczego uważasz, że są inne?
Ja bym się nie sugerował fotografiami tych piast, bo na jednej aukcji zdjęcie jest zrobione od strony kołnierza, a na drugiej od strony łożyska.
Jednak najlepiej jest dobierać części po numerze vin.

mają inne mocowania, w niektórych aukcjach piszą o średnicy 30 a w innych 35, reszta chyba jest taka sama. Numery też są inne ale piszą że ta i ta pasuje do mojego modelu.
Nie chcę zamówić złej części bo potrzebna mi do końca tygodnia

dobry sprzedawca dobierze po nr vin i po sprawie

tak wiem tylko pytam czy orientuje się ktoś z was które z tych piast powinno pasować.
Jak napisałem pokazuje tylko zdjęcia i opisy piast z łożyskami które się różnią i po prostu nie wiem które zamówić.

W sklepach w okolicy pytałem się i ceny są takie kosmiczne że głowa boli. za SKF wołają 300-360 zł. Dlatego pytam was, może ktoś pomoże

Jeżeli ufać opisowi (zdjęcia sa tylko poglądowe) to ani jedna ani druga piasa nie będzie Ci pasować. W opisie jest wyraźnie że jest to zamiennik np. SKF'u VKBA 3691, SNR'a R160.51, a Ty potrzebujesz zamiennik z SKF VKBA 3503, z SNR'a R160.48

60652014 - taki nr fiatowski i to z nim ma być zgodny zamiennik

Kolego jaki masz objaw kończącego się łożyska? Bo u mnie też się coś zaczyna dziać, tylko nie wiem czy to łożysko w piaście, wał czy dyfer. Mam przy prędkości ok 60-80 km/h odgłos jakby toczenia się czegoś( łu łu łu .....)

Zapytaj sprzedawcy na aukcji, skoro zarabia na towarze to powinien też dopasować Ci część.

tak wiem tylko pytam czy orientuje się ktoś z was które z tych piast powinno pasować.
Jak napisałem pokazuje tylko zdjęcia i opisy piast z łożyskami które się różnią i po prostu nie wiem które zamówić.

W sklepach w okolicy pytałem się i ceny są takie kosmiczne że głowa boli. za SKF wołają 300-360 zł. Dlatego pytam was, może ktoś pomoże
O OO

Ty nawet blisko po częsci masz do Radomia:)))jak uwas takie ceny

No daleko bardzo nie mam ;)

Jakie mam objawy? Huczenie kola i po podniesieniu na lewarku duże luzy. Jak nie wiesz czy to akurat lozysko to podnies na lewarku i zakrec.i poruszaj kolem, jak huczy i ma luzy to pewnie będzie to chociaz nigdy nic nie wiadomo;D

Do ciebie idzie piasta o średnicy wewnętrznej 35 mm

Amortyzatory
Powrót