Perełka 145 1.4 T.S. ;)

DupczykOsw

Nowy
Auto
145
witam wszystkich ;) Jestem nowy na tym forum ;)
A wiec przedstawie moja perełke...
Kolor ( mówiono mi ze perła, ani bialy, ani kremowy ) ;D
jest to końcówka 99r, rej 00r. Obecnie przebieg 179tyś.
Kupiłem ją od pierwszego własciciela, polak ktory mieszkal we wloszech i kupil go tam, przyjechal nim do polski 4 lata temu a 2 mies temu ja go kupilem ;)
Co z nim zrobilem:
- rozwalilem przedni zdrzak ;)
- stożek
- dolot do stozka z rury tzw. kominowej, wyciagniety halogen i zrobiony nawiew zimnego powietrza do filtra
- wyciety kat i wydech srodkowy ( wspawana rura )
- ostatni jakis sportowy ze zlomu za 50zł
- lampy przod ktore sam zrobilem ( lustra malowane na czarno i wstawiłem ringi )
- lampy tyl polakierowane
- granie szału ni ma, jakies radio, 2 syki, 2 pionniery w drzwiach i 2 magnaty 69 na półce
- po kupnie ( rozrzad kompletny, pompa wody, olej, filtr oleju, plyn chlodniczy, regeneracja rozrusznika i sonda wczoraj padla ) ;x

Co chce zrobic;
- pewno gleba po dziesiątym ;)
- chce sobie zrobic pewno szerokie stalowki ( czarny srodek, bialy rant )
- granie bylo ale nie chce, codzienna migrena od basu ...

Mysle ze to chyba tyle ;)
Ogólnie stan idealny, tylko co mnie wku*wia to spalanie ;P
i jakies fotki :)

Załączniki

• P1020275.jpg
    P1020275.jpg
    99.3 KB · Wyświetleń: 271
  • P1020273.JPG
    P1020273.JPG
    732.3 KB · Wyświetleń: 290
  • P1020266.JPG
    P1020266.JPG
    659.9 KB · Wyświetleń: 414
Ostatnia edycja:
Wyróżniająca się z tłumu 145, niewątpliwie! Podoba mi się, naprawdę fajnie zrobiona (choć troche za ciemne lampy). I jeszcze jedno... załóż ramki alfaholików bo ta "chromowana" jest według mnie na minus ;)

gdzie dostane takie ramki ? do kogo sie zglosic jaki koszt ?
macie moze jakies naklejki forum czy cos ? ;>

Ogolnie to dzieki za wypowiedz :))

Ładny kolor, ringi mi się nie podobają, ale czarne wnętrze lamp tak :) Więcej zdjęć proszę!

inne zdjecia ;) prosze ;P
pomozcie mi jeszcze. powiedzcie co mozna jeszcze zrobic z autkiem ;) miam w planach malowanie maski na czarny + domieszka brokatu ;) oprucz tego posadzic go na ziemi z 40mm, wsadzic szerokie stalowki 14" :)
Co jeszcze ? zeby nie przesadzic ;)
Oprucz tego zrobilem jeszcze soczewki na dlugie. wiec sa 2 soczewki w jednej lampie, chce jeszcze wsadzic ksenony, zrobic spryskiwacze i mysle bedzie malina miod ;)

Załączniki

• P1020265.jpg
    P1020265.jpg
    77.7 KB · Wyświetleń: 172
  • P1020279.jpg
    P1020279.jpg
    120.2 KB · Wyświetleń: 171
  • P1020269.jpg
    P1020269.jpg
    118.8 KB · Wyświetleń: 169
  • P1020268.JPG
    P1020268.JPG
    619 KB · Wyświetleń: 181
  • P1020270.JPG
    P1020270.JPG
    448.3 KB · Wyświetleń: 188
  • P1020280.JPG
    P1020280.JPG
    482.7 KB · Wyświetleń: 159
  • P1020267.JPG
    P1020267.JPG
    412.8 KB · Wyświetleń: 182
Ostatnia edycja:
Ładna sztuka. Ciekawy kolor. Jestem przeciwny malowaniu tylnych lamp. Wrzuć dobre aluski np: szprychy i będzie miód. Szerokie felgi do zły pomysł. To ALFA a nie szmeldzwagen. Pospawaj zderzak. Przednie lampy na +
Powodzenia.

Ja bym zdjął listwy boczne z drzwi, skrócił te wystające rury z tłumika koncowego i usunął ringi z lamp, ale to moja opoinia;)
Przednie lampy wyglądają obłednie w połączeniu z białym nadwoziem. Obniżaj ją i zakładaj czarne felgi, najlepiej 16". No i nie przesadzaj z tjuningiem;)

ringi zostaja ;) kwestia gustu ;)
wydech bedzie jeszcze przerabiany, bylo na szybko.
Macie jakies propozycje na ladne szprychy ? jakas fotka jakie wsadzic? moze ktos ma do zgolki ?

"- stożek
- dolot do stozka z rury tzw. kominowej, wyciagniety halogen i zrobiony nawiew zimnego powietrza do filtra
- wyciety kat i wydech srodkowy ( wspawana rura )"
Jak dla mnie to jest na duży minus powtarzam jak dla mnie. Przyciemnienie lamp jeszcze ujdzie choć kojarzy mi się to z wiochą. Ile Ci pali że mówisz że wkurza Cie spalanie - niesprawna sonda oraz wycięty kat to dodaje litrów do spalania. Można prywatne pytanie po co wycinałeś kat? Ogólnie autko ładne, w ładnym stanie jednak nie przesadzaj. Moim zdaniem załóż jakieś ciemne felgi w stylu takim: http://allegro.pl/felgi-oz-racing-14-rozstaw-4x100-i1627278277.html zmień końcówkę możesz dodać lotke zendera na tył, progi i wsio.

palil duzo , 13L. zminilem sonde i spalanie 8L na miescie, trasa 6,4L DZIEKUJE DOBRANOC ;D, lampy na zywo wygladaja zacnie, zobaczyl bys to moze by ci sie spodobaly, kazdy ma swoj gust. felgi napewno wpadna jakies ale nie teraz bo za 3 tyg wyjezdzam do angli i przez ok 2 mies mamuska bedzie opiekowac sie autkiem ;) autko jest naprawde ok, super sie sprawuje, co do wydechu... bedzie zmieniony ale jeszcze nie teraz, jeszcze mysle jaki wsadzic. ;)
"- stożek
- wyciety kat i wydech srodkowy ( wspawana rura )"
Jak dla mnie to jest na duży minus powtarzam jak dla mnie. Przyciemnienie lamp jeszcze ujdzie choć kojarzy mi się to z wiochą. Ile Ci pali że mówisz że wkurza Cie spalanie - niesprawna sonda oraz wycięty kat to dodaje litrów do spalania. Można prywatne pytanie po co wycinałeś kat? Ogólnie autko ładne, w ładnym stanie jednak nie przesadzaj. Moim zdaniem załóż jakieś ciemne felgi w stylu takim: http://allegro.pl/felgi-oz-racing-14-rozstaw-4x100-i1627278277.html zmień końcówkę możesz dodać lotke zendera na tył, progi i wsio.

Ostatnia edycja:
Kiera nie podejdzie z innego modelu niż 145/146/155 więc zapomnij :P
Ze stożkiem bym uważał, to morderca TSowskich przepływomierzy, a te dużo kosztują.
Stalówki - nie czaję konceptu. Szprychy - wolisz polerowane czy klasyczne? Polerowane to MAK Corsa, OZ 35th anniversary, a klasyczne to byle nie chińskie :P Dotz Shuriken White są spoko. Gleba - Eibach pro kit 1070 zł lub 160 euro jak masz kogoś w Niemczech -35mm (w Anglii chyba też tańsze niż u nas), budżetówki już od 300 zł.
Nie maluj maski na czarno, bo będzie wyglądała jak wsadzona po wypadku z innej.
Swoją drogą, Anglicy mają bardzo fajny klub 145, zaglądam tam od czasu do czasu, polecam dział zrób to sam.
Może nawet była nie bita - zderzaki mają czarne paski :P
Ogólnie nie przesadzaj - granica, między posiadaniem fajnej 145, a zwieśniaczonej, jest cienka.

Ze stożkiem bym uważał, to morderca TSowskich przepływomierzy, a te dużo kosztują.
Miałem w 146 stożek ale niestety to przez niego została zabita przepływka (nic sie nie dzialo ale marchewa sie swiecila). Dzwięk jaki wydaje TS na stożku jest niesamowity! Auto z dolnych obrotow mruczy groźnie, zaś powyżej 3000rpm zaczyna się czad! Zamienia się we wściekła bestię! :D

145 to piękne autko lecz ty z niego widzę chcesz zrobić golfa troszkę przesada ale to moje zdanie powodzenia w (MODACH ) też zaczynałem od 145 .

wiec ostatnio myslalem co do felg. zlote szprychy z polerowanym rantem. co wy na to ?
co do glebki. wczoraj sie dowiedzialem ze znajomy kolegi ma kompletne zawieszenie za 400 zl, co za firma nie wiem ale sprezyny i amorki kpl... wiec zaczynam myslec. ;)

Amortyzatory
Powrót