• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[Giulietta] Pełno oleju wokół pompy vacuum

Ohapara

Nowy
Auto
Bella 159 1.9jTDM była/ Giulietta 1,4 TB była/ Mito 1.4 t-jet Jest!
Witajcie, mam z prawej strony silnika pełno oleju wokoło. Poniżej zdjęcie zamieszczam, podejrzana jest uszczelka vacum i już nawet ja zamówiłem, ale pytanie jest co to za czujnik, z którego wtyczka jest wypięta? Czy posiada on jakiś oring? I jeszcze mam pytanie czy przewód wody ten cienki chyba powrotny od zbiorniczka wchodzący bloku silnika jest taki sam MiTo i Julce?
150.jpg

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

To jest chyba "timing sensor" (czujnik położenia wałka rozrządu) i po zdjęciach wyglada, ze ma oring.

https://allegro.pl/oferta/febi-czuj...VD6maCh20kA7WEAQYAiABEgLJJfD_BwE&gclsrc=aw.ds

Ja też mam tam duży zaciek oleju. Na razie wytarłem w kilku miejscach i obsewerwuję. Wygląda na to, że stare, a nowe zacieki się nie robią.

Odkręciłeś vacuum pump bez uprzedniego zaopatrzenia się w uszczelkę?

Ostatnia edycja:
Dzięki za linka, uszczelkę miałem ,niestety po zdjęciu okazało się że zła zamówiłem [emoji30] przez ten wyciek mam też węże wody do wymiany bo całe spuchły[emoji30] ale ogarnę temat[emoji123]

Brałeś pod uwagę, że sama pompa może być nieszczelna?

Biorę po uwagę, ale mam tam pełno oleju, więc nawet nie widać, narazie uszczelka, potem pompa, ona ok450zl kosztuje, pozdr

regeneracja???

Biorę po uwagę, ale mam tam pełno oleju, więc nawet nie widać, narazie uszczelka, potem pompa, ona ok450zl kosztuje, pozdr

z pompy vacuum mam wyciek pytanie czy ktos to rozbieral uszczelnial czy sa dostepne oringi i czy jest sens wymieniac same oringi jakies doswiedczenia ?

Z tego co kojarzę to kolega też miał taki problem, zamieniał oringi/uszczelkę ale wytrzymało chyba z pół roku i znowu ciekło. Więc kupił nową pompę i narazie spokój.

Amortyzatory
Powrót