[159] Parrot problem z parowaniem - brak PIN

bibo8

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159, 1.9 JTDm, Sportwagon
Witam,
mam problem ze sparowaniem zestawu Parrot 3200 LS z telefonem.
W momencie parowania na Parrocie nie wyświetla się kod PIN który trzeba wpisać w telefonie - zamiast kodu widnieje jedynie literka "p".
Może ktoś miał podobny problem i potrafi coś doradzić?

próbowałeś wpisać pin 0000 lub 1234?

Z instrukcji:
Przed wykonaniem czynności parowania telefonu Bluetooth, musisz aktywować tryb odpowiadający Twojemu telefonowi Bluetooth.
Dostępne tryby to:
- Inny telefon
- Telefony Headset - P800-P900

- Windows CE
- E720-E530
- Sony-Ericsson K600, K750
- Samsung E530, E620, E720
Po dokonaniu wyboru trybu, wyświetli się 4-cyfrowy kod (przy- padkowy). Uruchom poszukiwanie urządzeń peryferyjnych Bluetooth w swoim telefonie.Po odnalezieniu zestawu „bez użycia rąk”, wybierz go i wpisz kod.
Uwaga: W celu zwiększenia kompatybilności z telefonami, nowe sposoby parowania mogą zostać wkrótce wniesione w przyszłych wersjach urządzenia.

Instrukcję to ja zanam,
problem w tym że ten kod PIN, o którym mowa jest w instrukcji,
u mnie nie wyświetla się :(

Z instrukcji:
Nasza hot-line jest do Twojej dyspozycji.
Możesz połączyć się z nią e-mailem lub telefonicznie.
Dyżur od poniedziałku do piątku w godzinach od 9.00 do 18.00 (czas francuski).
Aby uzyskać więcej informacji, wejdź na naszą stronę Internetową www.parrot.biz.

Miałem nadzieję że ktoś samodzielnie rozwiązał podobny problem.
Na hot line uważają iż może pomóc update oprogramowania, tylko samodzielnie się go nie przeprowadzi bo bez połączenia bluetooth aktualizację należy przeprowadzić za pomocą kabla.
Znalazłem kilku majstrów w mojej okolicy, którzy ponoć pałają się instalacją i serwisem produktów z grupy Parrot, więc mam nadzieję że będą w stanie pomóc.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam

W sobotę parowałem kumplowi Parrota (nie mam pojęcia jaki model, taki z poziomym wyświetlaczem i pokrętłem po środku) i bez problemu wszedł mi kod 1243 - kumpel nie ma do tego żadnej instrukcji, bo kupił samochód z tym zestawem.

No to jakby kogoś interesowało na przyszłość to brak wyświetlania kodu PIN (literka ”p”) oznacza że zestaw jest zblokowany
Odblokować można go w serwisie producenta, czyli w moim przypadku wysyłka do W-wy.
Koszt serwisu ponoć ok. 300 zł + koszta przesyłki kurierskiej + demontaż/montaż urządzenia :(
Czyli muszę się poważnie zastanowić czy nie lepiej kupić nowy zestaw …

Jedynie przypuszczenia że ten zestaw jest czuły na skoki napięcia więc może to być powodem zblokowania.
Chyba taniej będzie jak kupię używany zestaw na alledrogo i podepnę pod moją instalację.
Seryjne radio wyciągnę bez problemów samodzielnie czy trzeba znać na to jakiś patent?

Dla zainteresowanych,
miły Pan z supportu firmy Parrot podał mi namiary na serwis w Polsce (Katowice).
Koszt naprawy to 54pln + vat + koszt przesyłki, czyli Pan w warsztacie chyba chciał 250 do kieszonki schować.

Amortyzatory
Powrót