• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Parametry Mulitiecuscan interpretacja AR 159 1.9JTS

MarkoMax

Nowy
Auto
Alfa Romeo159 1.9 jts
Czy może ktoś pomóc w interpretacji parametrów,czy jest coś niepokojącego?1.jpg2.jpg3.jpg

Wygląda OK. Wartości parametrów pracy rozrządu są zbliżone do moich. Jakieś problemy z silnikiem?

Wygląda OK. Wartości parametrów pracy rozrządu są zbliżone do moich. Jakieś problemy z silnikiem?

Auto ma mało mocy szczególnie przy ruszaniu szarpanie ,czy w parametrach przepustnicy zamkniętej nie powinno być przepływu powietrza? czy kąt w synchronizacji rozrządu jest ok?to dawa parametry które mnie zastanawiają - elektrozawór dolotu został wymieniony po błędzie P0014 ,błąd sie juz nie pojawia ,dalej błądze:(

Ostatnia edycja:
Nie pamiętam czy silnik był rozgrzany gdy to sprawdzałem, ale wartości miałem takie same. Zrzuć kolektor i zobacz czy masz dużo nagaru na zaworach.
Tak czy inaczej polecam czyszczenie silnika wodorem.

Nie pamiętam czy silnik był rozgrzany gdy to sprawdzałem, ale wartości miałem takie same. Zrzuć kolektor i zobacz czy masz dużo nagaru na zaworach.
Tak czy inaczej polecam czyszczenie silnika wodorem.[/QUOTE
Trochę mnie uspokoiłeś:P

Amortyzatory
Powrót