• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] panel klimatyzacji - uszkodzony?

Art611

Nowy
Auto
AR159 1,9 JTDm 8v 2007
Mam problem z panelem klimatyzacji. Co pewien czas sam się resetuje na ustawienia fabryczne (22 st, full auto), pomimo że mam ustawione inne parametry. Czasmi się co gorsza zawiesza i całkowicie gaśnie, wogóle nie działa. Podczas wizyty mechanika zawsze się "sam" załacza podczas próby rozebrania układu i mechanik rozkłada ręce: właczył sie nie wiem czego szukać (byłem u dwóch i było tak samo, a mają ogólnie dobrą opinię).
Panel wyłacza się całkowicie lub resetuje tylko podczas uruchamiania auta, nigdy podczas jazdy.
Czy ktoś miał taki przypadek? czy to wina panelu? czy szukać gdzie indziej przyczyny? jakieś przekaźniki? komputer?
oczywiście w serwisie na komputerze nic ciekawego nie pokazuje :)

Mi się raz tak zresetował kilka dni przed tym jak całkiem padł mi akumulator, więc wiążę to z jakimiś spadkami napięcia. Może u Ciebie to też kwestia akumulatora lub jakiegoś braku styku przy zasilaniu tego modułu, a niekoniecznie zepsuty sam moduł?

Amortyzatory
Powrót