Paliwo raz ucieka a raz nie.

Petross

Nowy
Auto
Alfa 156 1,9 JTD
Witam,
Mam taki problem, ze z okolic rozrzadu raz cieknie paliwo a raz nie. Po wylaczeniu silnika zostaje plama wielkosci powierzchni 4 kostek brukowych. Z kolega czyscilismy delikatnie silnik, zeby zobaczyc skad dokladnie leci, ale jak na zlosc przestalo mimo przejechania kilkudziesieciu kilometrow. Problem w tym, ze juz tak bylo 2 razy - lecialo, przestalo, lecialo, przestalo. Obawiam sie, ze jak pojade gdzies w trase, to za mna bedzie nowa Wisła tylko z ropy.

Eny ajdijas?

Powrót z wtrysków często przecieka. Sprawdź też okolice pompy CR.

Gdyby to był powrót z wtrysków to by było czuć, bo ropa stała by na silniku przy wtryskach. Aczkolwiek wystarczy zdjąć plastikową pokrywę silnika i będzie jasne czy to powrót.
Ja osobiście stawiam na pompę CR. Niestety pompy Boscha CP1 mają to do siebie, że tracą szczelność po jakimś czasie.

Z tego co piszecie i "ludzie mowia", to pewnie problem tkwi w szczelnosci pompy... Szkoda, ze dostep do niej jest sredni. Mam nadzieje, ze koszta nie beda duze, bo żona juz nie moze sluchac na temat napraw :P

Gdyby to był powrót z wtrysków to by było czuć, bo ropa stała by na silniku przy wtryskach. Aczkolwiek wystarczy zdjąć plastikową pokrywę silnika i będzie jasne czy to powrót.
Ja osobiście stawiam na pompę CR. Niestety pompy Boscha CP1 mają to do siebie, że tracą szczelność po jakimś czasie.
Najczęściej leci powrót przy kolektorze paliwa więc nic się nie zbiera.

Nadymione z komórki.

Najczęściej leci powrót przy kolektorze paliwa więc nic się nie zbiera.

Nadymione z komórki.

Chyba, że tak, u mnie akurat w każdym leciał przy wtryskach i było czuć ropę. Ale osobiście i tak stawiam na pompę CR.

Amortyzatory
Powrót