Pakiet Zender'a

Niestety, formę spoilera będziemy robili jeszcze raz.. Właśnie zaczynamy formę przedniej dokładki, którą trzeba było zrekonstruować.. więc będzie można się zabrać się ponownie za spoiler.. Generalnie i tak czekam na epoksyd do karbonu i dopiero 13-tego marca ma przyjść dostawa..

Równocześnie chciałbym zrobić do 166 taki spoiler jak mamy do 156.. i ten niedość, że moim zdaniem jest o nibo ładniejszy, to i z carbonu będzie go łatwiej zrobić.. :)

177.jpg

Mnie osobiście ten Zenderowy spoilerek też się nie podoba- jakiś taki parapetowaty. Taki delikatny spoilerek jak ten ze 156 to była by taka wisienka na torcie i pasowało by to nawet pod 16 calowe felgi... Jak będziesz miał jakieś wizualizacje albo prototypy to pokaż foto- będzie to napewno fajnie wygladalo.

a mi sie wydaje ze jak juz chcecie miec Zendera to go miejcie od AdoZ a nie jakies zlepki z roznych modeli, ja osobiscie spoilera tez nie mam bo mi nie odpowiada ale o gustach sza...

---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:57 ----------

Kupiłem przedni zderzak i zamontowaliśmy dzisiaj 3/4 przedniej dokładki, którą w zamian za kopię użyczył mi kolega maziarek1, teraz tylko trzeba będzie odrestaurować resztę i można robić formę.. :)
trzymam za slowo :)

a mi sie wydaje ze jak juz chcecie miec Zendera to go miejcie od AdoZ a nie jakies zlepki z roznych modeli,
Od Ado Z czyli felgi również? Twoja mimo iż jest piękna to wg Twojej teorii zalicza się do zlepków? bo felgi jakieś nie zenderowe:) a mimo to z dokladkami wyglada ladnie:)

Inna kwestia , ze Mariusz tworzy pakiet autoDS a nie zender:)

Ostatnia edycja:
Ja osobiście też jestem zwolennikiem pakietów, ale niekiedy jakiś detal nie trafia mi do gustu i nie widzę przeszkód, by zastąpić go innym.. szczególnie czymś delikatnym.. Zender generalnie dość sporo nienajpiękniejszych spoilerów bagażnika zrobił.. do Fiata Coupe jest jeszcze gorszy niż do 166.. ;)

025072f8.jpg

---------- Post added at 15:02 ---------- Previous post was at 15:01 ----------

[/COLOR]
Od Ado Z czyli felgi również? Twoja mimo iż jest piękna to wg Twojej teorii zalicza się do zlepków? bo felgi jakieś nie zenderowe:) a mimo to z dokladkami wyglada ladnie:)

Inna kwestia , ze Mariusz tworzy pakiet autoDS a nie zender:)

Sieny bedą na wiosnę :)

widzę że jednak trzeba będzie nadal szukać oryginału ...

kopia 1:1 była jakąś alternatywą ... ale widzę że zaczyna się rzeźba

...ale skąd te dziwne teorie bierzesz ? ..jaka rzeźba ? ...kopia spoilera będzie wyglądała na aucie w 100% jak oryginał, więc nie pisz mi tu proszę informacji wyssanych z palca.. :P

widzę że jednak trzeba będzie nadal szukać oryginału ...

kopia 1:1 była jakąś alternatywą ... ale widzę że zaczyna się rzeźba

Zenderowy spoiler też chyba będzie, tylko dodatkowo spoilerek w stylu auto delta Mariusz projektuje.

To dobra alternatywa wg mnie i napewno każdy coś dla siebie znajdzie:)..

Rzeźbą to mi bardziej zalatuje ten carbon cały Twoj:D:girl_wacko:

Dzięki.. jest dokładnie tak jak napisałeś.. Jasno napisałem, że spoiler "autodelta-look" zrobimy dodatkowo, bo oryginał Zendera zbyt wielu fanów mieć raczej nie będzie.. ;)

Ja osobiście lubię dodatki carbonowe.. choc faktycznie oryginał taki nie wychodził.. i od nas z racji konieczności dzielenia formy też raczej nie wyjdzie.. co innego ten w stylu autodeltowego na 156.. :)

OK.. formę przodu dzisiaj kończymy.. więc jest już komplet.. bez spoilera bagażnika.. za którego właśnie się zabieramy ponownie.. :)

Dzisiaj przymierzałem pierwszą dokładkę przednią na zderzak.. będziesz bardzo zadowolony z dokładności pasowania jeśli kiedyś przyjdzie Ci wymieniać dokładkę.. Wyślę Ci obiecaną sztukę w piątek prawdopodobnie.. :)

super :) wiadomo ze wczesniej czy pozniej niestety obecną trzeba bedzie zmienic

Jak będą jakies real fotki to wklej... Idzie wiosna, mam nadzieje , że niejeden zestawik sie sprzeda, ja odkładam pomału...
Intryguje mnie ten spoilerek "autodelta style"... Mam małą wgniotkę na krawędzi klapy i rozglądam się za jakims spoilerem delikatnym , żeby to zamaskować...bo te parapety zendera są fajne ale jak sie ma juz nakładki i ładne felgi...

Ostatnia edycja:
Dzięki.. Powoli kończymy formę spoilera Zender-look i jak go po weekendzie ściągniemy z klapy, to zrobi się ten w stylu Autodelty.. To delikatny i subtelny spoilerek, dodający limuzynie fajnego pazura myślę..

DSC_0944.jpgWitam, własnie odebralem dokładke zderzaka przedniego Zender look prawdopodobnie o nr serii 000001 :) ogólna ocena 5+ wygląda swietnie pelna profeska mam nadzieje ze bedzie idealnie pasowala do zderzaka bo tego niestety sprawdzic nie moge, tak wiec z całą powagą mogę polecic wszstkim fanom Zendera na 166 :)
PS Mariuszu dobra robota, ciesze sie ze mogłem odrobine pomóc... a i dzieki. Mariusz :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót