• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

P1320

Endriu1

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156
Witam wszystkich
Mam problem ze swoją Alfą 156 1.9 JTD problem już był poruszany kilka krotnie lecz nie znalazłem konkretnie mojego przypadku.
Moja Alfa zaczęła ciężko odpalać i falowały obroty bez różnicy czy na ciepłym silniku czy zimnym,po podłączeniu do kompa ecu pokazało mi błąd p1320.
Teraz wcale nie odpala wymieniłem czujniki położenia wału i wałka rozrządu na nowe i dalej nic,dodam że podczas rozruchu ecu pokazuje cały czas 0obr. Może ktoś miał podobny przypadek.

Rozumiem, że jak wymieniałeś czujniki, to demontowałes rozrząd. Czy oby dobrze został załozony ?

Tak kupiłem nawet nowy pasek żeby było widać znaki.
Jeszcze po złożeniu całości samochód zapalił tylko falowały obroty i błąd p1320 potem chodził jakiś czas zgasł i do tej pory nie zapalił:mad:

Posprawdzaj popsikaj wd40 kostki moze po drodze do kompa sygnalsie traci daj znac do czego doszedles ja walcze z wycieraczkami bo gubia styki gdzies i działają kiedy chcą

Sprawdziłem i pryskałem styki i kostki ale niestety nic nie pomogło :(

Amortyzatory
Powrót