• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Oznaczenie wersji "Super"

M

Mariano898

Guest
Witam mam takie troche głupie pytanie :) Na klpie mam naklejony napis super czy to poprzedni właściciel sobie tak nakleił bo mu sie podobał czy to jakaś wersja inna ?

wg mojej wiedzy jest to oznaczenie niby bogatszej wersji, a kierownica i gałka zmiany biegów powinna być obszyta skórą.

wg mojej wiedzy jest to oznaczenie niby bogatszej wersji, a kierownica i gałka zmiany biegów powinna być obszyta skórą.

Niekoniecznie - to zależy od pierwszego właściciela. Może też być drewno.
"Super" to taka "seria limitowana" wyposażenia.

Oznaczenie super było przypisane do wersji 3,0 V6 oraz 2,0 V6 TB.

Ja mam 2,0 V6 TB wersję "no name".
Nie mam żadnego opisu, symbolu (brak śladu demontażu i wandalizmu). Ponoć za "no name" w 166 trzeba było dopłacić ale nie wiem czy to prawda.

super to tez zaciski czterotłoczkowe z tego co kojaze bo takową posiadam kiera i lewar obszyty skórą tez jest co więcej zawiecha obnizona o 30mm względem normalnej

Ja mam 2.4 JTD i też nie widać żeby były jakiekolwiek oznaczenia.. no chyba że ktoś malował tył :P ale musiał zrobić to bardzo umiejętnie bo miernik lakieru nic nie wykrył :P ale gdzieś czytałem, że można było zamówić wersję bez oznaczeń.. :)

super to tez zaciski czterotłoczkowe z tego co kojaze bo takową posiadam kiera i lewar obszyty skórą tez jest co więcej zawiecha obnizona o 30mm względem normalnej

Jeśli chodzi o to to wszystko mam oprócz zacisków czterotłoczkowych...

The top models were named "Super" and included MOMO leather interior, 17" alloy wheels, rain sensitive wipers, cruise control, climate control and ICS (Integrated Control System) with colour screen. Options included xenon headlamps, GSM connectivity and satellite navigation. Suspension systems comprised double wishbones at the front and a multi-link setup for the rear.

mysle ze wiekszość sobie przetłumaczy :)

takie wyposazenie pozniej nazywalo sie distinctive, od 2000 roku

piszą tam jak w każdym katalogu reklamowym...bo przeciez kazda 166 miała isc z kolorowym wyświetlaczem :) ale reszta to fakt nie wszytskie to mają...

Ja odkad sie interesuje 166 (wiele lat) i prawie rok szukajac swojej widzialem wiele wersji super i nie super. I szczerze mowiac nie zauwazylem zadnego zwiazku z wyposarzeniem. Nie mialo to znaczenia czy byla skora czy nie ani zadne z dodatkow. Po prostu niektore maja a niektore nie.

Widzę że ciężko to rozszyfrować.. te oznaczenia to chyba przyklejali jaki im się podobało.. wydaje mi się że z wyposażeniem to różnie bywa.. bo ja mam skóry momo, ICS-a z kolorem (ale z tego co widziałem to wszystkie takie były) telefon, nawigację, czujnik wycieraczek, xenona.. i od nowości nie było żadnych oznaczeń, nawet symbolu 166 i 2.4 JTD..

Po wpisaniu numerów nadwozia do eprea wyświtlił mi: 2.4JTD CF2 "PROGRESSION"

Ostatnia edycja:
Zgadza sie w wersji super zaciski hamulcowe 4 tłoczkowe, do tego wygrawerowany naspis na zaciskach Alfa Romeo w full wersji wyposażenia,przy najmocniejszej gamie silników

Przecież znaczki są tylko przyklejane, żaden problem je zdjąć nie zostawiając śladów.

żuwik;454267 napisał:
Przecież znaczki są tylko przyklejane, żaden problem je zdjąć nie zostawiając śladów.

Zgadza sie mi wystarczyła żyłka i trochę pasty tempo na to i teraz jestem incognito:) i już niejeden sie naciął heheh

Też mam wersję SUPER w 3.0V6 i brak u mnie tylko Xenów i GPSa ale kable mam, ktoś wymontował kiedyś i dobrze bo po cholerę bez polskich map:)

Pzdr

Ja mialem SUPER.fotele grzane,czujniki,skladane lusterka,ale nie mialem skor.podobna stala u kolegi w komisie i tez nie miala skor.Ale dla mnie najwazniejsze byly te czterotloczkowe zaciski.A i klocek byl sporo wiekszy.Po wymianie tarcz na nowe brembo oraz do tego kozak klocek .Stawalem w miejscu!!!Podczas hamowania przed swiatlami patrzylem we wsteczne lusterko czy ktos mi z tylu nie parkuje.Te osoby co ze mna podrozowaly nie mogly w to uwierzyć ze mozna tak hamowac.Pzdr

Ja za to mam Progression czytaj najuboższa wersja - znaczki, xenon, dsp, skóra, otwierany dach, zmieniarka, fotochromatyczne lusterko wewnętrzne, składane zewnętrzne, grzane siedzenia, drewno, telefon, navi.

Logiki próżno szukać.

Zaciski czterotłoczkowe chyba nie zależały od wersji "Super" tylko silnika - V6 miały takie hamulce.

Amortyzatory
Powrót