[MiTo] Otwieranie szyb z pilota w MiTo

adalberto

Nowy
Auto
PORSCHE CAYENNE S 4.8 2007 + MITO 1.4 2008-LPG
Moi drodzy,jak to jest u innych z otwieraniem szyb z pilota w Miciaku? Czy otwierają się obydwie ,czy tylko od strony kierowcy? bo u mnie tak właśnie jest,że otwiera się tylko szyba kierowcy :rolleyes:
Jeśli jest inaczej,(czyli muszą się otwierać obydwie) może ktoś wie jak rozwiązać ten problem :confused:

Z góry bardzo dziękuję za jakieś porady,pozdrawiam Wojtek

Ok,dzięki za odp ,to co może przyczyną?

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

A działają z przycisku w drzwiach na auto obie szyby w obu kierunkach ?
Był w ostatnim czasie odłączany akumulator ?

A działają z przycisku w drzwiach na auto obie szyby w obu kierunkach ?
Był w ostatnim czasie odłączany akumulator ?
Był odłączany ,ale programowałem obydwie szyby,z przycisków działają normalnie

otwórz obie szyby na maxa przyciskiem i potem zamknij tylko po zamknięci przytrzymaj jeszcze przez 5s oba przyciski sterowania. Wyłącz zapłon zamknij auto i spróbuj czy zadziała

otwórz obie szyby na maxa przyciskiem i potem zamknij tylko po zamknięci przytrzymaj jeszcze przez 5s oba przyciski sterowania. Wyłącz zapłon zamknij auto i spróbuj czy zadziała
Ok, po pracy spróbuję,dzięki za odpowiedzi

Niestety nie zadziałało :(,może trzeba rozebrać boczek kierowcy i sprawdzić centralkę ,przewody.Irytuje mnie to bo w mojej 159 otwierają się wszystkie 4 "z kilometra" i żar piekła z auta ucieka:dirol:

a weż obie otwórz przyciskiem i też 5s przytrzymaj po tym jak zejdą na maxa w dół i potem puść i do góry obie i znów przycisk 5s dłużej.

a weż obie otwórz przyciskiem i też 5s przytrzymaj po tym jak zejdą na maxa w dół i potem puść i do góry obie i znów przycisk 5s dłużej.
Tak też robiłem,chyba muszę przejrzeć przewody w drzwiach

a jak masz obie otwarte to pilotem zamykają się dwie czy też jedna?

Takiej opcji nie sprawdzałem [emoji12],po 18 wezmę maleństwo i posprawdzam co nieco ,bo zaczynam mieć drugi problem z ginącym nieraz elek wspomaganiem

A w jakich sytuacjach ginie ??

Może coś się dzieje z body w stykach ,może coś się tam nadpala jak to było znane we fiatach.

Ostatnia edycja:
A w jakich sytuacjach ginie ??
W naprawdę różnych i to od kilku dni,pomimo zastosowanej "procedury" czyli odpalanie, aż zgasną kontrolki.Zdarzyło się przy ruszaniu ze skrętem,podczas prostej jazdy lub przy cofaniu i szybkim kręceniu kierą.Z lektury wyczytałem,że może to być słabe doładowanie aku,przy krótkich odcinkach,przekaźniki,no i uwalone czujniki w kolumnie.Narazie nie zdarza się to często,ale podobno w zimne dni występuje częściej.

Niestety tak też nie działa :(,chyba się poddam :mad: ,szukałem do tej pory i wszystkie przewody w osłonach ok,odłączałem aku i od nowa programowałem, i nic.Ale w pewnym momencie słychać było cyknięcie silniczka szyby od strony pasażera (przy otwieraniu szyb z pilota) tak jakby miała chęć się opuścić ,ale nawet nie drgnęła :confused:

Może coś się dzieje z body w stykach ,może coś się tam nadpala jak to było znane we fiatach.
Co do wspomagania na razie jest ok, tak jest to typowa przypadłość punto i stilo .

Przy okazji tematu pytanie mam

Czy jest możliwe uruchomienie opcji sterowania szybami z pilota gdzieś w komputerze (przez MES itd.) ? Bo u siebie tego bajeru nie posiadam a przydałby się :cool:

To otwieranie szyb to standard. ma działać i już. odpiąć aku, zaprogramować szyby. zamknąć i otworzyc samochód pilotem i dopiero sprawdzać czy działa.

To otwieranie szyb to standard. ma działać i już. odpiąć aku, zaprogramować szyby. zamknąć i otworzyc samochód pilotem i dopiero sprawdzać czy działa.

Robiłem tak jak mówiłeś ale bez pozytywnego skutku. Zauważyłem że szyba kierowcy jak naciskam przycisk na panelu sterowania wewnątrz auta chodzi automatycznie góra i dół natomiast pasażera automatycznie idzie tylko w dół a w górę już muszę trzymać przycisk żeby się zamknęła do końca.

Zauważyłem że szyba kierowcy jak naciskam przycisk na panelu sterowania wewnątrz auta chodzi automatycznie góra i dół natomiast pasażera automatycznie idzie tylko w dół a w górę już muszę trzymać przycisk żeby się zamknęła do końca.
U mnie też tak jest

Amortyzatory
Powrót