• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

otwieranie drzwi kierowcy ??

A

alfik

Guest
Pojawił mi się nastepujący problem od jakiegos czasu ciezko otwieraja mi sie dzrzwi od strony kierowcy z zewnatrz tzn.. trzeba bylo puscic klamke i znowu probowac otworzyc ;) Ale dzialaly
Kilka dni temu podchodze do Alfi i nie moge wsiasc nei da sie otworzyc z zewnatrz ciagne za klamke i nic (klamka delikatnie - tylko tylko peknieta) nie otwieraja sie od srodka ok no mysle sobie trzeba bedzie sciagnac boczek i zobaczyc.
Przejechalem ponad 30km i niespodzianka drzwi otwieraja się normalni, ale dzis znowu to samo tzn nie moge z zewnatrz otworzyc :( ;(
Pomozcie mial ktos taki przypadek co to moze byc ??

alfik napisał:
trzeba bylo puscic klamke i znowu probowac otworzyc

kurde z moja klamką w drzwiach kierowcy zaczyna sie dziać podobnie ;//

czy to znaczy ze niedlugo tez przestanie działać ???? :roll:

hmm no bardzo mozlie
Jest to wkurzajace ale to nie jest chyba usterka urywajacych sie klamek w 155 bo wtedy klamka peka z zewnatrz.

u mnie wygląda to tak:

wcześniej wystarczyło ze uniosłem klamkę do połowy i drzwi były otwarte,

teraz muszę ciągnąć do samej góry :shock: a czasami to dopiero przy 2 próbie sie udaje otworzyć ;//

dobrze przynajmniej ze to w drzwiach kierowcy bo i tak bede je rozbierał jak tylko dostane od Scrat siłownik do szyby

Ja mam ten sam problem. Kiedyś mi się włamali do auta wyrywając cały zamek i myślałem że coś jeszcze po drodze uszkodzili, ale widzę że to powszechny problem 8)

Chlopaki cza poprostu zdjac boczek i zobaczyc.Niema z tym przeciez duzo zachodu.Bierzcie sie za robote i powodzonka zycze :D

Otóż zdejmowałem, patrzyłem, nic nie urwane nic nie pękło, na oko wszystko ok 8)
A może po prostu nie wiedziałem czego szukać i dlatego przyczyny nie znalazłem :oops:

Przy zdjetym boczku czabylo jak Ci to wytlumaczyc przekrecic ten dzyndzel z boku drzwi co zaskakuje na bolcu i podnosic klamke do gory jakbys chcial otworzyc drzwi i patrzec.Moze ramie na tym glownym zamku sie wygielo albo cos w tym stylu.Nie ma takiej opcji by nie ustalic przyczyny.To jest proste jak konstrukcja gwozdzia.Troche tu zakrecilem jak czegos nie zrozumiales to daj znac na gadulca.Wtedy jakos lepiej wyjdzie tlumaczenie.Pozdro

hmm nie lubie bardzo rozbierac boczkow nie to ze srubki - TYLKO te :twisted: :twisted: zatrzaski-bolce no poprostu ciezko je wyjac chociaz w skladaniu mam juz postepy i coraz lepiej mi to idzie

A panowie mowia o tym ze to mogl sie odksztalcic-odgiac lekko ten metalowy element na zamku w ksztalcie liter {L} tak ?? tez tak pomyslalem i odginalem go w strone klamki ale bez wyciagania samego zamka
Niby pomoglo ale mysle zeby go uczciwie odgiac (tak aby sie lepiej, latwiej otwieraly drzwi to trzeba go wymontowac z drzwi i fachowo odgiac
O ten element wam chodzi ???

Amortyzatory
Powrót