• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Otwieranie bagażnika po wcisnieciu loga/znaczka na tylnej klapie.

Jeśli nie chcesz żeby Ci ktoś go na światłach otworzył to masz do tego celu ustawienie w menu, w której ustawiasz aby bagażnik się nie otwierał logiem przy odpalonym silniku.

A czy to nie jest przypadkiem tak , że komputer w żadnej sytuacji nie pozwoli otworzyć bagażnika z loga? Wyłącznie pilot. Tak zrozumiałem z instrukcji a osobiście nie sprawdzałem :)

Panowie czy potwierdzicie to że, znaczek po lifcie (mikro-styk) pasuje bez problemu zamiast starego znaczka? Chcę kupić ale dla pewności chciałbym mieć to potwierdzone :D

W jakim stanie i za ile ewentualnie???
Pozdrawiam

Hej. Znaczek zamontowany. Mam instrukcję (czekam na zatwierdzenie w dziale: zrób to sam) którą mogę wysłać. Ważne: TA INSTRUKCJA JEST DLA SEDANA!! Kontakt PW.

Ostatnia edycja:
Jak ktoś chce znaczek z mikrostykiem na próbę mogę odstąpić za free, dzisiaj wymieniłem wyblakły i mój stary nie jest mi już potrzebny

Witam
Koledzy kolega tą instrukcję zrobił super. Jednak jeżeli mogę, to dam jedną podpowiedź. Otóż aby kiedyś w razie potrzeby wyjęcia tych lampek i panelu nie urwać sobie tego przylutowanego kabla, to ja zrobiłem tak:
do panelu przylutowałem kabel ale o długości 15cm i zakończyłem wsuwkami i dalej połączyłem z wsuwkami (męskie czy żeńskie nie ma różnicy jak kto woli) z dalszą częścią kable, który idzie do znaczka. Po po prostu możnabędzie rozłączyć kabel bez konieczności ponownego lutowania do panelu.
Dzięki kolego za instrukcję!!!

PS
A i uważajcie aby nic nie zewrzeć w tym górnym panelu bo poleci panel lub w najlepszym przypadku bezpiecznik.

Koledzy, próbował ktoś przełożyć samo logo AR ze znaczka bez mikrostyku do znaczka z mikrostykiem?

Mam wersję po lifcie z otwieraniem w bagażniku, ale znaczek jak to w naszych AR jest wyblakły. Chciałbym go odświeżyć i zastanawiam się jak zrobić to tanio i dobrze. Chciałbym uniknąć naklejki (taki patent miałem w poprzedniej AR) ze względu na to że przy otwieraniu bagażnika pewnie szybko się zniszczy. Koszt emblematu z mikrostykiem jest z kolei w porównaniu do emblematu bez mikrostyku dosyć spory (140 zł vs 20-30 zł). Dlatego zastanawiam się czy nie dałoby się wymontować starego zmontować ze znaczka bez mikrostyku i sprawnego ale wyblakłego znaczka z mikrostykiem, jednego.

Odświeżam temat z pytaniem. Czy sygnał z loga idzie bezpośrednio do zamka wiązką, czy wraca do złączki na lewym tylnym nadkolu ? Niestety elearn który mam jest z 2006 roku i jeszcze nie obejmuje elementów po lifcie.

No i winowajca znaleziony. Ponieważ w aucie jest zamontowany hak, to jest też wtórnik świateł do przyczepy... i wtórnik wpięty jest we wtyczkę D040. Wszystko byłoby super gdyby... we wtórniku nie brakowało jednej żyły właśnie od loga. To tylko potwierdza słowa Pana Gajewskiego, że logo nie działało od początku. Hak był dołożony zaraz po zakupie auta.

Tak czy siak... ktoś chętny na w pełni sprawne logo z mikrostykiem ? (wersja z kabelkiem)

A czy w Alfach przed liftem była opcja loga z mikrostykiem? Wychodzi wiązka na podpięcie? Czy nie było takiej opcji wtedy, nawet bogatszej wersji wyposażenia?

Co zrobić zeby nie blokował się ten przycisk od otwierania klapy. Moj nonstop sie blokuje - wciska i nie odskakuje:(

Amortyzatory
Powrót