• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Oświetlenie kabiny 147

A ja mam pytanie odnośnie tylnego oświetlenia. Czy ono może załączać się automatycznie tak jak jest to z przodu? tzn po otworzeniu auta z pilota albo po otwarciu drzwi? U mnie święcie tylko po ręcznym załączeniu. W pozycji włącznika w której wydaje mi się że powinno działać automatycznie świecie ciągle :/

No i tak. Po dwóch dniach bezowocnych poszukiwań , grzebania w kablach ,wtyczkach ,masach nie doszedłem do tego dlaczego nie mam masy w lampce podsufitki i daszkach. Dodam, że tylna działa bez zarzutu. Nie mam już pomysłu. Jak podciągnąłem masę bezpośrednio do lampki to wszystko działa :-(
Piotr z tyłu powinno być tak samo jak z przodu. Z automatu powinno zapalać się w pozycji środkowego przesunięcia przycisku na lampce.

A ja mam pytanie odnośnie tylnego oświetlenia. Czy ono może załączać się automatycznie tak jak jest to z przodu? tzn po otworzeniu auta z pilota albo po otwarciu drzwi? U mnie święcie tylko po ręcznym załączeniu. W pozycji włącznika w której wydaje mi się że powinno działać automatycznie świecie ciągle :/
Wydaje mi się, że tak właśnie powinno być jak jest wszystko OK, u mnie właśnie po otwarciu z pilota lub drzwi zapala się i przód i tył ( na 99%?)

Zgadza się po otwarciu z pilota zapala się całe oświetlenie. Po otwarciu drzwi z przodu zapala się przednia lampka, po otwarciu drzwi z tyłu zapala się tylnia lampka.

Grzegorz147 poszukaj w podsufitce drugiego złącza powinno być luźne chyba, że masz szyberdach w przeciwnym wypadku z tamtąd będziesz miał najbliżej masę.

Wystukane z Galaxy S5 Neo

Cześć. Myślisz Koks, że znajdę złącze w podsufitce? No to jeszcze spróbuję zdjąć podsufitkę . Nie mam szyberdachu.

To złącze jest do znalezienia jak wyciągniesz lampkę w podsufitce. Tylko trzeba trochę więcej przewodu z lampki wytargać [emoji4]

Wystukane z Galaxy S5 Neo

Cześć. Jak wytargałem lampkę to znalazłem trzy wtyczki ale takie malutkie. Z tego co czytam to są to wtyczki do navi fabrycznego ale czy znajdę tam wtyczkę ,która obsłuży mi lampkę i daszki?

Witam podlacze sie pod temat.u mnie problem jest taki ze nie swieci tylko lampka z tylu, przod jak i bagaznik wporzadku, podpowiedzielibyscie jak sie za to zabrac i co sprawdzic dzieki

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Witam podlacze sie pod temat.u mnie problem jest taki ze nie swieci tylko lampka z tylu, przod jak i bagaznik wporzadku, podpowiedzielibyscie jak sie za to zabrac i co sprawdzic dzieki

Żarówka, jak nie, to brak prądu w lampce, lub też sama lampka.

Zarowke dzis dalem nowa z tego co patrzylem przed chwila to wogole pradu niema

A czy Panowie mieliście taki przypadek, że przednia lampka nie świeci po otwarci drzwi i otwieraniu z pilota? Żarówki sprawne, inne kombinacje przycisków na lampce powodują jej zaświecenie, tj. pali się prawa, lewa, obie, obie gasną jak wyłączam. Padło mi to automatyczne oświetlanie z dnia na dzień. Wyjąłem całą lampkę z podsufitki, docisnąłem styki, popukałem i nic. Padło całe to badziewie?

Mi się tak stało tylko że z oświetlenie tyłu. Z przodu wszystko działa jak należy. Z tyłu nie działa po otwarci zamka z pilota ani po otwarciu z drzwi. Za każdym razem jak czegoś szukam to muszę załączyć światło ręcznie. Już wszystko rozebrałem, wyczyściłem ale powodu nie znalazłem.

Pomierzyłem napięcia i dochodzą po tych metalowych ścieżkach. Lampki ręcznie zapalane świecą, a w trybie auto po otwarci drzwi czy to z pilota nie zapala się przednia.

Lampka zaczęła działać sama z siebie. Raz działa, raz nie działa. Czy to czujnik w drzwiach może przymarzł, wilgoci złapał? Jest tam jakiś czujnik od lampki?

Amortyzatory
Powrót