• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] oryginalny podwójny wydech

coachu

Aktywny
Auto
159
Hej.

Czy oryginalny podwójny wydech jest zbudowany tak jak ten od Ultera tzn wszystko jest połączone ?
Czy może są to dwa osobne pojedyncze tłumiki połączone jeszcze osobnym elementem - rurą ?

Sprawdź w EPER ale jak dobrze kojarzę to są 2 osobne końcowe tłumiki.

Ja właśnie nie dysponuję Eper.
Czyli jednak zdania są podzielone co do jego wykonania.

OK. Dzięki.
A więc wszystko jasne, dwa osobne tłumiki ale jest inna rura, która rozchodzi się w dwie strony.

Jakiś czas temu zainstalowałem tłumiki Ulter, jestem zadowolony. Jedyne co trzeba zrobic to: dokładnie przymierzyć i uciąć oryginalną rurę, wyciąć starannie "zaślepkę" po prawej stronie zderzaka (zachowując 5mm rant), dokupić jeden wieszak i to wszystko. Widok rewelacyjny a właściwości wydechowe bez zmian.

Spoko, tyle, że nie pytam tu o instrukcję montażu. Chodziło mi właśnie o to, jak jest zbudowany seryjny podwójny wydech.

W oryginale rura z "rozwidleniem" jest w całości i do tego dochodzą dwa tlumiki.

Czy ta oryginalna rura z rozejściem na dwa tłumiki, występowała w kilku wersjach?
Tzn na tym zdjęciu w EPErze jest jakby z tłumikiem środkowym ale na mniejszym zdjęciu widać taką bez tłumika ?

Amortyzatory
Powrót