Opinie o częściach z MaxGear.

• Autor wątku Autor wątku Dna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wszystko zależy od tego co to za rodzaj części. Na TRW też kilka razy się "przejechałem". Teraz tak naprawdę, żadna marka nie daje gwarancji dłuższej jazdy.

A najlepszy przykład - amory Ssachs, stukały krótko po wymianie. Przez ten stukot wymieniłem praktycznie całe zawieszenie. By na końcu okazało się, że to jednak amory winne... wjechał kyb i spokój. Proces reklamacyjny Sachs bez problemu.

A z maxgeara mam założony tylny zacisk i się z nim nic nie dzieje.

Drążek stabilizatora Febi Bilstein nówka, po kilku miesiącach luz na jednej z gum. Niestety reklamacja nie wchodzi w rachubę, bo zamontowany został w Lancii Lybrze.

Wiecie jak to Maxgear robi g***o w złotko pakują i sprzedają, że niby super części, a tak szczerze między nami negatywne opinie o ich częściach znikąd się nie biorą. Sprzedają badziew i tyle, to że jakaś część wytrzymała troszkę dłużej niż inna to chyba im się trafiło jak ślepej kurze ziarno. Maxgear ma takie opinie tylko dzięki swojej "wspaniałej" ofercie tanich i o niskiej jakości produktów.

Nie wiem na ile to prawda, ale słyszałem opinie że MaxGear ma powoli znikać z rynku, podobno za jakieś 3-4 lata już nie będzie tej marki na rynku.

i bardzo dobrze! Takie marki nie powinny mieć racji bytu...Wszystkie te Kamoka Maxgear NTY powinny znikać z rynku...

Nie wiem na ile to prawda, ale słyszałem opinie że MaxGear ma powoli znikać z rynku, podobno za jakieś 3-4 lata już nie będzie tej marki na rynku.

Też coś mi się o uszy obiło, że MaxGear ma się zamykać, w mojej opinii to na plus, mniej ścierwa będzie.

Widzę,że kolega chce mieć przewleką kiłę;D Nie ładuj się na własne życzenie w problemy...Unikaj Maxgear i tym podobnych tworów.

Dołączę do tej "czarnej" listy WRC i Kamoka . Jak przestaną istnieć to zawsze się znajdzie inny wypełniacz rynku, ale najtańsze części to zazwyczaj kłopot i boleśnie się o tym przekonałem... Wymiana podwójna, więc podwójne pieniądze i mnóstwo stresu.. Z drugiej strony to bez sensu kupować do starego grata części z najwyższej półki..

MaxGear NIE polecam, jak padnie to płakać nie będę ;)

części MaxGear trzeba wiedzieć które zakładać... niektóre części całkiem niezłe ... po zmianie loga i producenta jakość nieco się poprawiła :cool:

Chyba na pudełka, a nie części :D Serio wierzycie, że jak taki Maxgear zmieni sobie logo to będzie miał czystą kartę, chyba jakiś żart. Logo sobie mogą zmienić, ale opinii ludzi raczej nie.

Na jakiego producenta zmienili?? na producenta plasteliny?? Tak jak pisał [MENTION=87804]Olo88[/MENTION] to, że Maxgear zmienił logo nie oznacza, że się poprawili, nadal części Maxgear to syf i tyle nie ma co drążyć tematu, sprzedają plastelinę, która może wytrzyma pół roku jeśli przez 5 miesięcy nie będziesz korzystał z auta.

ooo widzę,że nie tylko ja mam dość nie miłe wspomnienia z tą marką. Ja osobiście unikam i odradzam.

I ciesz się,że nie kupiłeś bo za jakiś czas kupował byś znowu.

Amortyzatory
Powrót