• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[159] opcje komputera pokładowego

no to lipa na dzien dobry alfa zaskakuje mnie negatywnie. wsumie moja wina nie sprawdzilem ale nie przypuszczalem ze moze tego brakować.
dzięki za pomoc jakoś bede musiał przemęczyć i oby to był jedyny problem jaki mnie czeka. a teraz pozostaje tankowanie do pełna i sprawdzanie spalania

To by się kolega zdziwił: były AR 159 z korbkami z tyłu !! To nie wina AR tylko kijowych opcji wyposażenia :) trzeba uważać, co się bierze - to nie audi :)

Bez przesady, wielkiej targedii nie ma - spalanie zawsze można obliczyć innym sposobem.

A co do tego "negatywnego zaskoczenia" - ludzie, dziś jakaś połowa aut dostępnych na rynku i kupowanych za ciężkie pieniądze nie ma...wskaźnika temperartury cieczy chłodzącej (jednego z najbardziej podstawowych i potrzebnych wskazań) - bo jest taka głupia "moda" na to żeby takiego wskaźnika się pozbywać. Producenci się cieszą, bo dla nich to taniej a konsumenci kupują - bo przecież samochód jedzie, kółka się kręcą więc czego chcieć więcej ?

Bez przesady, wielkiej targedii nie ma - spalanie zawsze można obliczyć innym sposobem.

A co do tego "negatywnego zaskoczenia" - ludzie, dziś jakaś połowa aut dostępnych na rynku i kupowanych za ciężkie pieniądze nie ma...wskaźnika temperartury cieczy chłodzącej

Przykład: Służbowa Toyota z 2013r.; brak kontrolki zapalonych świateł, brak wskaźnika temperatury i jeszcze wiele innych, ale mniej potrzebnych.

a ja już myślałem, że wersja wyświetlacza bez komputera z analogowymi kontrolkami istnieje tylko w instrukcji obsługi

Skoda Fabia 2013 r. również brak wskaźnika temp. cieczy :)

Have engine checked i dym spod maski :D

Jeżdżę Sprinterem rocznik 2012. Tam kontrolki temperatury cieczy chłodzącej brak, spalania nie pokazuje, ogólnie żadne kontrolki prócz "żyda" i niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy się nie zapalają... No stress :D

Też mam Sprintera z 2012 roku i jest jeszcze kontrolka niskiego stanu płynu chłodzącego. Wymieniali mi króciec na gwarancji, bo ponoć standardowa operacja.

To jak w takim przypadku zauważyć uszkodzenie termostatu? Wyświetli się jakiś komunikat na wyświetlaczu?

Jakim wyświetlaczu? :D
Jak silnik jest niedogrzany to pali się taka niebieska kontrolka... inna sprawa, że ile by auto nie stało to po 300-400m jazdy gaśnie. Silnik raczej w tym czasie się nie nagrzeje :P

witam, odgrzewam kotleta :)
ma ktoś może informacje czy wymiana licznika i manetek rozwiąże problem braku komputera?

Znając życie będziesz musiał programować bodycomputer... a to jest dość trudne.
Tego się chyba nie da zrobić osiowaniem proxy :/

Tutaj napiszę bo nie chcę zakładać nowego tematu, a trochę podchodzi tutaj.

Chodzi mi o wyświetlacz komputera, ten między zegarami. Otóż od 2-3 dni zaczęły mi się pojawiać/wylewać artefakty. Myślałem, że to jakoś przejdzie, no ale generalnie z dnia na dzień o parę pikselów plama przybywa.

Wygląda to tak :
http://i4.minus.com/j3pz9e5t9s4zG.jpg

Ktoś się z czymś takim wcześniej spotkał? Generalnie w tych miejscach tekst nie występuje, jedynie czasami po uruchomieniu silnika, info że może być ślisko. No ale mimo wszystko te piksele nie chcą się wyłączyć. Jakieś porady?

Jesteś w stanie postawić auto w miejscu cieplejszym niż -8,5* i sprawdzić, czy się cokolwiek poprawi?

Dopiero w weekend do garażu podziemnego, póki co nie bardzo. Też podejrzewam pogodę, że to mrozy trochę kapryszą, no ale od razu po uruchomieniu plamka jest w tym samym miejscu.

Ogorzej go dobrze i spróbuj jeszcze odpiac aku na parę chwil, jeśli pierwsze nie pomoże.

djstefan - myślę że nie masz się czym przejmować (działać działa), podczas mrozów elektronika potrafi troszkę szwankować, kolega w Fordzie S Max ma problem z kompem, ale u niego przy większych mrozach potrafi się w ogóle nie włączyć, przychodzi temp. bliższa zeru czy też jest na plusie i problem znika, także głowa do góry ;)

Amortyzatory
Powrót