• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Opadnięty pedał hamulca

arek147

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT V6
Od niedawna pojawił się w belli pewien problem z pedałem hamulca. Pewnego dnia zauważyłem że cały czas świecą mi się światła stop-u. Okazało się że pedał hamulca jest opadnięty o około 1 cm.. i przez to czujnik nie jest wciśnięty i światła świecą cały czas. Dodam że hamulce działają ok, dzisiaj sprawdzałem płyn hamulcowy i również jest ok. Po podłączeniu do kompa wyskakuje błąd P0703 i po skasowaniu od razu go wywala z powrotem. Miał ktoś może podobny problem i/lub wie jak go rozwiązać?

Od niedawna pojawił się w belli pewien problem z pedałem hamulca. Pewnego dnia zauważyłem że cały czas świecą mi się światła stop-u. Okazało się że pedał hamulca jest opadnięty o około 1 cm.. i przez to czujnik nie jest wciśnięty i światła świecą cały czas. Dodam że hamulce działają ok, dzisiaj sprawdzałem płyn hamulcowy i również jest ok. Po podłączeniu do kompa wyskakuje błąd P0703 i po skasowaniu od razu go wywala z powrotem. Miał ktoś może podobny problem i/lub wie jak go rozwiązać?
jak coś odpada to trzeba to wymienić lub naprawić w czym ci mamy pomóc? Błąd ci wywala właśnie od tego.

No dobrze, ale właśnie pytam czym to może być spowodowane żeby to wymienić lub naprawić: pompą, pedałem, czujnikiem czy czymś innym? I nic mi nie odpada tylko jest opadnięte.

No dobrze, ale właśnie pytam czym to może być spowodowane żeby to wymienić lub naprawić: pompą, pedałem, czujnikiem czy czymś innym? I nic mi nie odpada tylko jest opadnięte.
Oczywiście że tak. komputer dostaje cały czas informacje z czujnika że hamujesz

Ale co "oczywiście że tak"? Czujnik jest raczej ok, więc w czym może być problem? Czy ta "gałka" którą wciska pedał hamulca jest osobną częścią czy jest zintegrowana z pompą hamulcową?

To żeście sobie pogadali hehe!! Na początek kapnij parę kropli oliwy na tulejkę pedału hamulca może się przytarła, jeśli nie to może odpowietrz hamulce.

Amortyzatory
Powrót