andrzej1980
Nowy
Żadne usprawiedliwienie, tylko mówię wam, że ja się tym kompletnie nie mam zamiaru przejmować. Silnik ma zdrowego but, a że bierze olej to jestem tego jak najbardziej świadomy...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
..... Każde auto coś spala a 20 letnie auto będzie na pewno więcej niż nówka z salonu i żaden remont nie pomoże.
jakoś wszystkie remontowane silniki jakie widziałem nie biorą oleju łącznie z moim TS
To powiedz mi jak sa pasowane silniki 12V powinieneś wiedzieć napisz pasowania silnika....jest takie powiedzenie, które krąży po internecie, że silniki Alfy są "luźno spasowane" - ma to rację TYLKO przy starych R4 8V .. gdzie nawet uszczelniaczy zaworowych nie było bo liczyły się osiągi... mówienie o luźnym spasowaniu musi być podparte pomiarami więc słucham - w którym wymiarze Alfa zrobiła większy luz?
Jak silnik jest mocno katowany to i litr oleju wezmie na 1000km żadne zaskoczenie. Przy normalnej jeżdzie tyle na pewno nie weźmie.Niech spali troche ale nie litr na tysiac bo to jest przesada duza. Luksus to jest nie dolac od wymiany do wymiany.
Nie ma czegos takiego że jak nie katuje to nie bierze oleju, zawsze cos tam bierze bo jak nie bierze oleju bez katowania to przy katowaniu też nie wezmie. Bierze olej bez katowania to i przy katowaniu wezmie go duzo wiecej i tu sie nie zgadzam z Tomkiemfr33 Andrew ma rację. Moja V6 przy normalnej jezdzie nie bierze, ale jak ją katuję to owszem łyknie sobie. Silniki 12V V6 jak i TS 8V jak biorą olej przy katowaniu to nic złego się nie dzieje. Nie wiem jak eksploatujesz swoją 164, ale gwarantuje ci ,że u mnie wzięła by olej
No to jest taka konstrukcja silnika i pisanie ze nie bierze oleju to ściema lub ktoś jeżdzi autem w pełni nieświadomyJa to pisałem juz na drugiej stronie na postawie mojej starej 3.2, przy normalnej jezdzie nawet nie było co zagladac czesciej jak raz na 5tys, ale jak przebutowałem przez cała polske po autostradach itd to przez te 1000km juz te 200-300ml trzeba było mu dac
Tytanowy moja V6 z Monachium do Zgorzelca czyli ponad 600 kilometrów zrobiła w 5 godzin. Trzeba było dolać za granicą 6 setek oleju.
Tak dostaje się do oleju po gorących sciankach i po goracym tłoku i spływa do oleju, Wszystkie silniki biorące olej zacieraja panewkiw takiej sytuacji benzyna dostaje sie oleju i go rozrzedza a potem płącz ze panewki siadaja.