wasyl
Nowy
Witam. Kupiłem 1.8 "szesnastke" i zastanawiam się nad zalaniem go Valvoline racing 10w60. Pytanie moje jest o zużycie oleju w waszych. Mam przebieg 165 tyś km, czy to nie za dużo na ten olej ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
z tego co pamiętam to jest litr miedzy min a max
Litr, więc jest to dużo.
Zauważyłem, że w oleju mam benzynę. Poprzedni gadał, że jeździł na bardzo krótkich odcinkach. Do tego rozwalony jest termostat(otwarty). W tym tygodniu bedę wymieniał termostat i olej. Mam nadzieję, że nie będzie mi przybywac benzyny :/
Na węch kolego. Dzisiaj wymieniłem termostat, więc teraz powinna odparowywać. Oczywiście całe łapy mam pokaleczone od zajebistych "sprzączek" i szarpania się. Ledwo co jedną rurę ściągłem, ciężko było ale udało się.
Olej wybrałem. Mobil 1 Super S 10w40 półsyntetyk. Jeszcze takiego nie próbowałem i zobaczę co będzie. Valvoline 10w60 odpuszczam, boję się że coś zaczęłoby się dziać![]()
moja ma 200 tys km na liczniku wlewam Jej castrola 10w40 i ani razu nie dolewam do tego interesu az do nastepnej wymiany oleju