Oil level warning failure?

korzen

Nowy
Auto
byla Alfa romeo 147 1,9jtd, bedzie ...?
Witam,
Od jakiegoś czasu wyskakuje mi taki właśnie komunikat(OIL LEVEL WARNING FAILURE) przy odpalaniu auta. Myślałem, że dowiem się czegoś pod podpięciu do komputera, ale ten żadnego błędu nie pokazał. Przewertowałem kody błędów i też nic nie znalazłem, miał ktoś może taki przypadek??

Olej wymieniany na wiosne, więc powinno być ok, jutro będę miał auto przy sobie to sprawdze;)
Dzięki

Witam,
Od jakiegoś czasu wyskakuje mi taki właśnie komunikat(OIL LEVEL WARNING FAILURE) przy odpalaniu auta. Myślałem, że dowiem się czegoś pod podpięciu do komputera, ale ten żadnego błędu nie pokazał. Przewertowałem kody błędów i też nic nie znalazłem, miał ktoś może taki przypadek??

Zaczełeś szukać w kodach i po przez diagnostyke a nawet nie sprawdziłeś poziomu oleju... Dziwne podejscie...

dokładnie, albo silnik zjadł sobie olej i jest na tyle dla czujnika mało że informuje o krytycznym stanie poziomu oleju lub uszkodził się sam czujnik, ja osobiście mam czasami jak np po zgaszeniu rozgrzanego silnika i np po minucie odpaleniu ponownym, wywala mi ten komunikat, z racji ze olej jest rozprowadzony po całym silniku,

No faktycznie zabrałem się do tego od złej strony, ale nie przypuszczałem, że może zjeść 4litry oleju po przejechaniu 4tys. km

a kto powiedział ze 4 litry? zależy ile dolałeś, ja np pomiędzy połową bagnetu a 3/4 jest róznica może 50ml ... wiec jak ci zjadło 150ml to możesz mieć na bagnecie minimum ..

Czujnik oleju, pompa oleju, panewki... ale dziwne że na zimnym gęstym oleju świeci a jak rozumiem po nagrzaniu wszystko gra.

A jak długo jest wyświetlana informacja o braku ciśnienia? Jaki przebieg ma alfina?

Coś podobnego, jak przy normalnym wyświetlaniu poziomu oleju, a przebiegu jest teraz 183tys.(rzeczywisty nie kręcony).

mam podobny problem.Wymieniłam czujnik oleju na nowy i nic.Nadal wyświetla mi ten komunikat jak odpalam auto.Oleju jest ile trzeba.przebieg 130 000 km.

Ostatnia edycja:
U mnie błąd przestał się wyświetlać, po drastycznych przejściach - po wypadku komputer się chyba zrestartował(wszystkie ustawienia, np data, godzina). Jednak tego sposobu nie polecam nikomu:P

A jak zrestartowć komputer nie używając tak drastycznych środków?

zrobiłam to i nadal się wyświetla komunikat.Czy to może być czujnik ciśnienia oleju? Bo wymieniłam czujnik poziomu oleju?

A ten czujnik poziomu oleju na pewno jest dobrze podpięty? I do silnika i do zegarów, ewentualnie ECU?

Odgrzewam kotleta....Ale mam ten sam problem z tym....Cały czas wyświetla się info o tym oleju...Oleju jest ok .Po odłączeniu czujnika błąd nadal po zwarciu do masy błąd nadal....Po wymianie czujnika błąd nadal..Elektyk się poddał bo cokolwiek by nie zrobił cały czas się swieci ten błąd...

Amortyzatory
Powrót