M
marek155
Guest
Witam . Mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby . Gdy wcisnę i trzymam ogrzewanie działa , po puszczeniu przestaje . Co może być uszkodzone ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A co sie dzieje z ogrzewaniem tylnej szyby, jesli górne włókna szyby nie grzeją a druga połowa, czyli od połowy szyby w dół, grzeją normalnie. Co należy sprawdzić i naprawić?
Opcje są dwie
1. Uszkodzona manetka a dokładniej włącznik ogrzewania tylnej szyby
2. Uszkodzony przekaźnik od ogrzewania tylnej szyby
O ile dobrze pamiętam to ogrzewanie jest na przekaźniku i jak włączasz ogrzewanie szyby to powinieneś słyszeć charakterystyczne "pstryk"
Przekaźnik OK. Włącznik działa na impuls . Podobno uszkodzony jest moduł podtrzymania ale nie wiem gdzie go szukać.
A odskakuje ci przycisk przy manetce? Jeżeli go wciśniesz to powinien zostać. U mnie odskakiwał, bo sprężynka w środku zakończyła swój zywot.
Mam podobny problem... Tylna szyba wogule mi nie grzeje. Jak wlaczam przycisk na manetce to odskakuje z powrotem tak jak pisze kolega LUKASZ ale nic sie nie wlacza,zadna kontrolka na desce sie nie zaswieca. To przez przekaźnik? jeśli tak to gdzie on jest?
Po odkręceniu osłony pod kierownica tak po lewej stronie jest jeszcze zespół chyba pięciu przekaźników z bezpiecznikami w ich obudowie, sprawdz tam.
to nikt nam nie pomoze?