[159] Odstający zderzak - tył

Paazik

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159
Witam! Macie na to rozwiązanie? Oczywiście urwane mocowania - 2 szt. od dołu przy samym zderzaku. Majster od klejenia plastików chce aby mu zdjąć zderzak wtedy przymocuje je na amen. Ale czy warto? Może jakieś zastępcze rozwiązanie? Czarne nity? Czekam na jakieś podpowiedzi ;-).

Ja to przykręciłem czarnymi śrubkami. Może nie wygląda to tak jak powinno ale jak na razie nie znalazłem innego rozwiązania.

Witam! Macie na to rozwiązanie? Oczywiście urwane mocowania - 2 szt. od dołu przy samym zderzaku. Majster od klejenia plastików chce aby mu zdjąć zderzak wtedy przymocuje je na amen. Ale czy warto? Może jakieś zastępcze rozwiązanie? Czarne nity? Czekam na jakieś podpowiedzi ;-).
jeśli zostały plastiki, które się przykręca, przewierć w nich dziurkę i przymocuj plastikową opaską zaciskową

jeśli zostały plastiki, które się przykręca, przewierć w nich dziurkę i przymocuj plastikową opaską zaciskową
Oczywiście, zostały w całości. Ułamane są przy samym zderzaku, więc nie mam za co zaczepić, jedynie pozostałoby wywiercenie dziurek w zderzaku i mocowaniach i wtedy, ale to będzie widoczne..

Nie będzie widoczne, daj czarne opaski i nic nie będzie widać, ja chyba też to zastosuje bo jednak śrubką nie da się wyregulować odpowiednio odległości jaka ma być zachowana.

Jak zakupiłem samochód to miałem właśnie wywiercone otwory i przeciągnięte przez nie opaski. Nie wyglądało to estetycznie więc obecnie to mam przykręcone śrubkami. W moim przypadku nie było wogóle żadnych mocowań, więc mam dorobione z łącznika budowlanego. Co prawda zderzak jest brudny i śrubki nie są zbytnio niewidoczne, ale przy wyczyszczonym samochodzie efekt jest podobny
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• IMG_0743.jpg
    IMG_0743.jpg
    55.2 KB · Wyświetleń: 338
  • IMG_0744.jpg
    IMG_0744.jpg
    64.4 KB · Wyświetleń: 339
  • IMG_0745.jpg
    IMG_0745.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 350
  • IMG_0746.jpg
    IMG_0746.jpg
    72.6 KB · Wyświetleń: 353
No to u mnie tak dobrze nie wygląda, chyba będę musiał poprawić, bo u Ciebie to wygląda super

Nowe zdjęcia aby rozwiać wątpliwości, że przykręcenie śrubami to zły pomysł.
Za pomocą śruby spód zderzaka będzie bardziej stabilny niż przy mocowaniu za pomocą opaski.
attachment.php

attachment.php

Załączniki

• IMG_0786.jpg
    IMG_0786.jpg
    62.5 KB · Wyświetleń: 256
  • IMG_0788.jpg
    IMG_0788.jpg
    84 KB · Wyświetleń: 270
Nowe zdjęcia aby rozwiać wątpliwości, że przykręcenie śrubami to zły pomysł.
Za pomocą śruby spód zderzaka będzie bardziej stabilny niż przy mocowaniu za pomocą opaski.
niespójna ta wypowiedz :) to jak w końcu z tymi śrubami - lepiej czy gorzej ?

Amortyzatory
Powrót