ODRADZAM - Paweł-CAR BEZPOŚREDNI IMPORT SAMOCHODÓW Z OSTRZESZOWA

No wiesz - inna kwestia to co oznacza, że auto w porządku. Auto ma to do siebie, że wymaga napraw, wymiany części. Mam kolegę, który narzekał na komis bo musiał wymieniać amortyzator i stabilizatory po roku korzystania z samochodu. U mnie też był do wymiany stabilizator, ale poza tym od momentu zakupu nie pojawiła się żadna naprawa tym bardziej jakaś poważniejsza.

Przecież samochody są różne. Mam kumpla, który miał Honde Civic z salonu i w pierwszym roku jazdy auto więcej spędziło czasu w serwisie niż na drogach. Kupujesz samochód - licz się z awariami. Sprawdzisz dokładnie auto to przynajmniej wiesz na czym stoisz na starcie, ale kto sprawdza auta z salonu? ;-)

Też mamy wśród znajomych taki przypadek. Kiedyś np. planowaliśmy zakup samochodu z salonu, ale doszło do mnie, że roczne auto kosztuje o jakieś 30 tysięcy mniej. Niby przy nowym aucie masz gwarancję, ale co ci po tej gwarancji, jeśli auto się psuje? Tyle, że kasy nie dokładasz, a przecież głównie chodzi o to, żeby kupić sobie niezawodny samochód.

Normalka. U mnie kolejna zmiana auta najwcześniej za rok, dwa. Wcześniej nie ma sens. Pewnie wtedy też komis. Zresztą jak patrzę niektóre marki to mam wrażenie, że nie da się ich inaczej kupić niż właśnie z komisu. Alf do kupienia bezpośrednio bardzo mało. Nie psują się ludziom?

Pomoc w oględzinach

Witam naczytałem się trochę na temat tego komisu dosyć wnikliwie z tego watku, mam jednak pytanie czy jest ktoś w stanie odwiedzić ten komis i obejrzeć (sprawdzić) stojące tam aktualnie Alfy. Najbardziej interesuje mnie konkretnie sedan z 2008r za 22 499 pln. Jestem świeży na forum więc nie mogę udostępnić linka.

Jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc góry wielkie dzięki.

Witam, byłem tam oglądać stojące aktualnie alfy, szczególnie ciekawiła mnie ta czerwona "[notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo 159 ##Bose## Nagłośnienie 1.9JTD Climatronic Sprawna Jasna Skóra" za 15900zł. Na zdjęciach wygląda bardzo ładnie, na żywo niestety... zaniedbana, skóra w środku poniszczona i okropnie pachnie także odrzuca od razu po otwarciu drzwi, lakier pomierzony - nie znalazłem nieprawidłowości. Z mechaniki z tego co zapamiętałem -silnik wymyty wyplakowany,ewidentnie odkręcany niedawno pas przedni, prawa lampa zamiennik. Ogólnie stan techniczny wskazywał że deklarowany przebieg 190 kkm należy pomnożyć x2 albo nawet x3. Poza tym jakaś pokręcona historia - samochód niby z francji, a tak naprawdę z holandii. Z raportu auto DNA wynika że miał już 10 właścicieli (daje do myślenia). Ogólnie jeśli ktoś zamierza sie wybrać a ma daleko - raczej bym odpuścił. Przy okazji obejrzałem inne auta na placu i prawie wszystkie mają ten sam problem - wnętrza zjechane wskazujące na przebiegi rzędu 300-400 tys. km i więcej. Jeśli ktoś jest zainteresowany akurat tym autem które opisałem (bo widzę że ciągle stoi) mogę podesłać na maila raport po nr.VIN - zaoszczędzi kilka dyszek.

Byłem tam ostatnio, oglądałem 2 AR GT jedna za 15, a druga za 17k zł. Ta tańsza walona w przód - nawet się z tym nie kryli (zaślepka od poduszki była luźna) i miała dużo niesprawnych pierdółek (szybka kierowcy, mechanizm składania fotela kierowcy, mocno gwiżdżące turbo). Druga z kolei wypadła lepiej, ale nadal mocno przeciętnie.
Ale właściciel bardzo spoko.

Polecam !!!!

Witam zakupiłem własnie w PAWEŁ CAR, Alfa Rome159.
Przez telefon zapewniano mnie ze auto godne i wszystko udokumentowane, tak też było jak przyjechalem po autko.
Odrazu drugi dzien po kupnie robilem trase na holandie i autko bez problemu dojechalo.
Przebieg potwierdzony.
Wielki profesionalizm obsługi klienta.
Polecam 100%.

Witam zakupiłem własnie w PAWEŁ CAR, Alfa Rome159.
Przez telefon zapewniano mnie ze auto godne i wszystko udokumentowane, tak też było jak przyjechalem po autko.
Odrazu drugi dzien po kupnie robilem trase na holandie i autko bez problemu dojechalo.
Przebieg potwierdzony.
Wielki profesionalizm obsługi klienta.
Polecam 100%.
Dziękujemy za opinię przedstwicielu firmy PAWEL CAR. :)
O,boże, naprawdę jeszcze ktoś w 2018 w taki sposób uprawia marketing?

Kolego marketing to może ty robisz pod Tesco jeśli chcesz aktualnie od 4lat jestem za granicą poczytaj moje posty się dowiesz a nie oceniasz odrazy ok.

Kupiłem ta swoją wymarzoną 159 2.4jtdm w 2012 roku, auto idealne, przebieg oryginalny, żaden element niemalowany jestem bardzo zadowolony. Ale jak ktoś szuka 159 za 15k z nastawieniem na ideał to to się nie uda. I to nie jest wina komisu...

Ja tylko dodam jeszcze, ze wtedy 11/2012 za 7-letnią Alfę 159 z 2006 zapłaciłem koło 27tys. Sprzedawałem ją w 03/2019 dalej była w stanie idealnym wystawiłem za 19k i pierwsza osoba, która ją obejrzała po 3 minutach zdecydowała i po małej negocjacji wzięła. A przecież 159 w 2.4jtdm w komisach chodzą już po 8k.

Pozdro dla szukających.
Szczęścia dla szukających okazji.
I szacun dla tych, którzy przed zakupem potrafią odróżnić rodzynki od żwirku oblepionego łajnem [emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót