Odpalanie + klima

torres1992

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156
Witam, szukałem trochę informacji jednak nie mogę nic znaleźć na ten temat: Czy to normalne, że przy odpalaniu samochodu włącza mi się też klimatyzacja ?

Co poradzicie na urwany "pręcik" który trzyma zamknięcie wlewu paliwa - po pociągnięciu za dźwignię w samochodzie ten pręcik chował się i otwierała się klapka ?

Alfa Romeo 156 1.9 JTD

kupiłem wczoraj 156 i mam to samo z klimą :D po przekręceniu kluczyka się włącza, wyłącze, zapalę silnik i znowu klima chodzi :P

to normalne da sie to wyłączyć.
poszukaj na forum ja juz za dobrze nie pamiętam jak to było
chyba na pierwszej pozyci kluczyka w stacyjce trzeba zrobić sekwęcje 0-1-0-1 pokrętłem wentylatora i przekręcić na zapłon.
ale poszukaj jeszcze na forum

- - - Updated - - -

ustaw kluczyk w pozycji Stop (włóż do stacyjki);
ustaw pokrętło temperatury na max;
ustaw pokrętło nawiewu w pozycji zero;
ustaw pokrętło strumienia powietrza w pozycji pierwszej, na wprost pasażerów;
ustaw kluczyk w stacyjce w pozycję MAR (o jeden stopień do przodu bez uruchamiania silnika);
pokrętłem siły nawiewu wykonaj sekwencję: Auto-0-Auto-0;
przekręć kluczyk w stacyjce w pozycję Stop.
Powtórzenie tej procedury przywraca tryb automatycznego załączania się klimatyzacji

Gdy ja miałem urwaną blokadę otwierania klapki to wkręciłem w nią wkręta po uprzednim wywierceniu otworu, ale w zimie były kłopoty z blokowaniem się blokady więc kupiłem drugą :)

A ja mam problem z ttm zablokowaniem klimy po odpaleniu, procedura zrobiona i nadal automatyxznie sie wlancza, chyba na moja belle to nie dziala. Prubowalem rowniez po ustawieniu auto-0.... odpalic z pozycji MAR i to samo co bez odpalenia, jest jeszcze cos co mozna sprubowac?

Tąpnięte z LT18i

procedura dobra kombinuj mnie tez nie od razu wyłączyło!

Amortyzatory
Powrót