odpadło lusterko wewnętrzne

areyoufine

Nowy
Auto
156 GTA
Witam.
Dziś natrafił mi się dziwny problem. Podczas jazdy odpadło mi lusterko wewnętrzne. Uśmiałem się trochę przy tym. Temperatura trochę wzrosła i odpadło. Tu powstaje pytanie. Na co je przykleić? Macie jakieś ciekawe pomysły? Czy zwykły klej szkło-plastik z castoramy da radę?

Lusterko samo z siebie nie ma prawa odpaść, bo jego mocowanie jest klejona do czarnego podkładu na szybie i osobiście widziałem, jak to mocowanie potrafiło odpaść razem z wewnętrzną warstwą szyby. Coś musiało być przy tym majstrowane, lub ktoś je wcześniej przekleił z niewiadomych przyczyn i teraz odpadło. Samemu można się w to bawić ale raczej sobie odpuść, chociażby z takiego powodu, że pod klei do szyb potrzebny jest wytrawiacz, który pomaga w uzyskaniu lepszej przyczepności a koszty kleju i takiego wytrawiacza plus Twój czas będą pewnie większe, niż taka usługa w zakładzie montującym szyby.

może poprzedni własciciel wymieniał szybe..

w poprzednim aucie pospolity POKSIPOL dał rade :)

podjedz do gosci zaplac 5 dych to Ci dokleja :)
tam gdzie sie szyby wymienia i naprawia .. gdybys byl w wawie to mam dob ry zaklad i nie drogi :D

a taśma czarna 3M do lusterek prosto z fabryki szyb za darmo od starych znajomych z poprzedniej roboty :-)
co prawda bez autoklawu gorsze efekty ale i tak trzyma bardzo dobrze

Dzięki wszystkim za rady. Dzisiaj podjechałem do Jaan Autoglass. Bardzo mile zaskoczony byłem, od ręki panowie nagrzali mi szybę, bo jak stwierdzili klej lepiej będzie wiązał, przyczepili lusterko. Cały zabieg trwał 20 minut i tylko 20 zł. Lusterko jest już na swoim miejscu ;)

Amortyzatory
Powrót