• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Odnowa panelu sterowania szyb.

• Autor wątku Autor wątku arturd4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jutro zrobię foty bo już późno jest, na razie zostawię jak jest bo po prostu brak mi do tego cierpliwości. Może okleić to jakąś folią?? hmm

Panowie tam są jeszcze dwie blaszki w środku jakby. Gdzie to trzeba wpasować???

Jakie blaszki? Może jakaś fotka? Obstawiam że mogą one być od sterowania lusterkami

Wysłane z mojego HTC 10 evo przy użyciu Tapatalka

Panel od GT. Chodzi o to że mi te przyciski w ogóle nie odbijają po wciśnięciu
20428310_1901749853400829_1271095759_n.jpg

Nie masz kilku części, które są potrzebne do działania. Gdybyś był zainteresowany to napisz wiadomość do mnie.

Jakby coś to na OLXie ogłasza się jeden chłopak, który dosłownie za parę złotych ogarnia panele w pierwszorzędny sposób. Miałem powyłamywane przyciski w panelu kierowcy, wysłałem panel do niego i po dwóch dniach miałem go już zamontowanego u siebie. Wszystko zrobione jak należy i jestem bardzo zadowolony.

U siebie "odnowiłem" tak panel. Usunąłem poprostu tą gumową warstwę. Użyłem do tego płynu hamulcowego DOT4.
383.jpg
384.jpg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

DOT 4 i zwykła polerka szmatka czy wcześniej jakiś papier wodny?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

DOT4 i zwykła szmatka. Nałożyć płyn na przełącznik, zostawić na chwilę i po chwili zetrzeć wraz z gumą.

U siebie "odnowiłem" tak panel. Usunąłem poprostu tą gumową warstwę. Użyłem do tego płynu hamulcowego DOT4.
383.jpg
384.jpg

Spróbuję jutro u siebie :)

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

O kurde, jak nowe. Aż takiego efektu się nie spodziewałem.

O kurde, jak nowe. Aż takiego efektu się nie spodziewałem.

Ten od kierowcy też wyszedł ale go nie wymontowałem. Użyłem patyczka do uszu i lekko nałożyłem dot. Największą jednak różnica była u pasażera z resztą widać na zdjęciach. Od kiedy kupiłem samochód to tylko to mnie tak denerwowało. W końcu nie muszę na to patrzeć a tym bardziej dotykać... U mnie strasznie się kleiło przed dzisiejszą naprawą:)

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Ja dzisiaj odnowiłem cała kratę nawiewu na środku konsoli. Zmyłem dotem 4 ta gumę i pomalowałem na czarno sprayem. W końcu się to jakoś prezentuje.

Żebym wiedział, że płyn hamulcowy jest taki dobry to bym się nie męczył u siebie z szorowaniem w ciepłej wodzie itp wynalazkom :D Po zrobieniu paneli od szyb i tunelu środkowego przypomniało mi się, że jeszcze nawiew na środku konsoli jest jeszcze gumowany i brzydki się robi. To już chyba wiem czym go potraktuję :D

A macie jakąś radę na pokrętła od klimy? Też by się przydało gumę wyczyścić, tylko, że na nich są cyferki itd. A raczej niemożliwe jest przed malowaniem tak równo je zakleić.

Wszystko zalezy czym zakleisz i wytniesz. Ja na panelach zakleiłem taśmą malarską te cieniutkie strzałki od przełączania lusterek i tą kropkę na środku i wygląda spoko. Chcesz to przy okazji zrobię fotki i Ci prześlę jak to wygląda

Wysłane z mojego ASUS Zenfone 3 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót