[159] Odczyt błędów Fes a airbag

ash321098

Nowy
Auto
Alfa 159 2,4 Jtdm
Panowie
Dokładałem elektryczne szyby tylnie , wszystko po schematach , sukces działa :) ale pali się bląd poduszek fakt pare razy jezdziłem bez wpiętych kostek od fotela , ale stwierdziłem że jak złoże wszystko to wykasuje błędy , i tu pojawia się problem , fes widzi sterownik , moge odczytac rezystancje każdego podzespołu ale w zakładce błędy widnieje tylko odczyt błędów i nic więcej ma ktoś z was pomysł co tu zrobić gdzie szukać przyczyny ?? Tylne szyby nie lacza sie z poduchami tak jak kostki w drzwiach wiec nie wiem co robic ?

Widze ze kolega nie doczytal regulaminu i chce komus zalozyc bana na koncie ... polecam przeczytac 13p regulaminu forum zanim.zaczniesz pisac takie rzeczy

Inaczej spytam moze ktos podeslac na pw program link ?
I jak jest roznica w tych programach w sensie ze kolega pisze , w nowej wersji nie wchodzisz w bledy tylko odrazu klikasz kasuj ??

Szkoda ze nie pomyślałeś żeby go kupić, zamiast ukraść

Mysle o zakupie , natomiast nie ma gwarancji ze zadziala , ale widac ze nikt nie potrafi fachowo mi pomoc program to jedno ale moze ktos z was mial taki przypadek i rozwiazal go chyba ze jestescie pewni ze najnowszy mes rozwiaze problem bo jest opcja kasuj bledy bez odczytu

Miałem podobny przypadek, pojawiły się błędy AIRBAG i Mesem wykasowałem. Mes da radę. Zresztą nie tylko w Alfie , Stilo , 500 też.

Czyli pokazuje ci bledy a u mnie jest tylko odczyt bledow i nie pokazuje jakie sa

Ściągnij wersję demo i próbuj. Ona ma ograniczenia ale nie w tej kwestii i powinna pokazać błędy z całym opisem.

Ściągnij wersję demo i próbuj. Ona ma ograniczenia ale nie w tej kwestii i powinna pokazać błędy z całym opisem.

Ok sprobuje wersja demo , czy jest opcja ze sterownik airbag padl? Albo cos nie tak z canem jest w trakcie dokladania szyb sprawdzalem bylo ok zawsze fes laczyl sie i pokazywal blad poduszki jak mialem problem z kostka teraz laczy sie pokazuje rezystancje kazdej poduszki etc ale nie widzi bledow tylko wyszarza sie i napis odczyt bledow opcja kasuj niedostepna

Ok sprobuje wersja demo , czy jest opcja ze sterownik airbag padl? Albo cos nie tak z canem jest w trakcie dokladania szyb sprawdzalem bylo ok zawsze fes laczyl sie i pokazywal blad poduszki jak mialem problem z kostka teraz laczy sie pokazuje rezystancje kazdej poduszki etc ale nie widzi bledow tylko wyszarza sie i napis odczyt bledow opcja kasuj niedostepna

Cos zablokowalo sie w sterowniku airbag odpiolwm kostki podpiolem moge kasowac bledy ale na stale mam od czujnikow uderzeniowych i tu zagadka odpiolem ten pod maska blad wyskoczyl wpiolem go i tez skasowac nie moge macie panowie jakies sugestie

Cos zablokowalo sie w sterowniku airbag odpiolwm kostki podpiolem moge kasowac bledy ale na stale mam od czujnikow uderzeniowych i tu zagadka odpiolem ten pod maska blad wyskoczyl wpiolem go i tez skasowac nie moge macie panowie jakies sugestie

Temat mozemy zamknac , po odlaczeniu kilka razy centralki fes czy mes odczytal bledy , co jakis czas migala opcja kasuj bledy wkoncu skasowalem zostaly tylko od czujników uderzeniowych odpiolem kleme podpiolem i skadowalem

Amortyzatory
Powrót