• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] od czego jest ten przewód ?

D

dante

Guest
Witam !

Mam takie małe pytanie, mianowicie chciałem się dowiedzieć od czego jest gruby przewód znajdujący się na denku od pompy ? bo tam się znajdują trzy przewody. Dwa cienkie i jeden gruby który biegnie od pompy do baku. Od czego jest ten przewód ?

odpowietrzanie przedniej części zbiornika.

dla ścisłości ze zbiornika wychodzą 3 cienkie przewody + ten gruby, który wraca do zbiornika. takie sprzężenie zwrotne :P

to jest silnik 8v, a czy 3 przewody i ten gruby ? cieżko mi powiedzieć bo jak od góry patrzylem na pompe to widzialem dwa cienkie i właśnie jeden ten gruby, a pytam dlatego bo wlasnie ten gruby przewód odczepił się od zbiornika i tamtędy mi paliwo uciekało

No jak sie odczepił to chyba jasna sprawa że paliwo się wylało to jest odpowietrzenie czy przewód cyrkulacyjny górnej części baku i dolnej

ok dzięki za info jeszcze jedno pytanie po odpaleniu silnika wskazówka trochę drga na lewo na prawo a czasami podczas jazdy spada i za chwilę się podnosi co może być przyczyną owego problemu ?

Pewnie problemy z napieciem lub z samym czujnikiem

Amortyzatory
Powrót