• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[Giulietta] Oczekiwanie na nową Giuliette

Bella185ls

Nowy
Auto
Mito
Zamówiłem giuliette na.poczatku czerwca i niby termin jest do 4 miesięcy
Dostałem informacje 22 lipca że auto zjechało z taśmy i czeka na transport jednak auto czeka na transport do dnia dzisiejszego czyli jest to już prawie 2 miesiące. Dzwonię ostatnio na serwis po czym serwis mnie od 2 tyg zlewa miał ktoś taka sytuacje?

Mam wrażenie, że jest po prostu totalny zastój i nie udaje się uzbierać transzy na wysyłkę do Polski bo u nas pełno samochodów. Współczuję.

Dostałem informacje 22 lipca że auto zjechało z taśmy i czeka na transport jednak auto czeka na transport do dnia dzisiejszego czyli jest to już prawie 2 miesiące. Dzwonię ostatnio na serwis po czym serwis mnie od 2 tyg zlewa miał ktoś taka sytuacje?

Z ciekawości: to co zaś zamówił czego nie było na placu?

A czy można wiedzieć gdzie to auto zamówiłeś, w którym salonie? Ja rok temu na swoją 3 miesiące czekałam, 4 miesiące to trochę długo...

Dlaczego według ciebie 3 to mało, a 4 to dużo?

Auto jest wyprodukowane, nie oczekuje na żadne turbo zdobywalne części (tak wynika z komunikatu od forumowicza). Zakładając scenariusz, że transport auta trwa miesiąc, ja bym auta się spodziewała w ostatnich dniach sierpnia. Sama wiem jak to jest przebierać nóżkami w oczekiwaniu na auto. Dla mnie jest jeszcze inna istotna kwestia - mamy już połowę września, zaraz zaczną się wyprzedaże rocznika, a co za tym idzie ceny pójdą w dół. Ja bym się czuła po prostu stratna w takiej sytuacji. Stąd dla mnie te 4 miesiące to za długo, biorąc pod uwagę termin zamówienia auta.

A to można sobie zamówić jakąś specjalną turbosprężarkę?

Masz na umowie datę dostarczenia?

w sierpniu fabryka praktycznie stała, Włosi wyjechali na urlopy, to pewnie głównie dlatego. jeśli dealer nie potrafi odpowiedzieć to zadzwon może na customer care, tam gadają nawet po polsku. przedstaw sytuację, może coś ruszą w spawie.

Dziwić się że wyniki sprzedaży takie a nie inne... i ta zlewka salonu, przykre że za taką kase mają takie podejście. Miesiąc temu odebrałem nową 3, czekałem tydzień bo akurat wybrana wersja była w gdańsku, ale powiedziano mi że gdyby nie to czas oczekiwania wynosi miesiąc, dostawa z Japonii, nie z Włoch...

Co ci tak przeszkadzają wyniki sprzedaży? To akurat dobrze.
Wolę jeździć samochodem w miarę unikalnym na polskich drogach, bo obecnie co drugi nowy samochód to mazda o wyglądzie oślizłej kijanki i to jeszcze w tym samym kolorze. Niedługo się z niej zrobi druga skoda.

Ostatnia edycja:
Dziwić się że wyniki sprzedaży takie a nie inne... i ta zlewka salonu
Jaka zlewka ?
Termin ma podany 4 miesiące ,nawet jakby zamówił 1 czerwca to i tak termin jest do 30 września.

Wczo usłyszałem w salonie AR że benzyn tjet będzie produkowana maks do końca roku. Zostanie disel.

Ciesz się że już wyprodukowana bo tu:

https://www.clubalfa.it/72714-alfa-romeo-nel-2019-gia-raggiunti-91-giorni-di-stop-alla-produzione

piszą że fabryka dalej stoi i już Giulietty się raczej nie naprodukują.

Tłumaczenie translatora z włoskiego:

In the coming months, moreover, the end of the production of the Alfa Romeo Giulietta could be registered , which recorded a real sales crash in 2019.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

faktycznie, dawno nie zagladałem, ale wyniki za ostatni rok tak 3x niższe niż we wcześniejszych latach:
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/alfa-romeo/alfa-romeo-giulietta/
z drugiej strony trudno się dziwić, 10ty rok na rynku prawie ten sam model (liftingi to parę drobiazgów,szczególnie 2 ostatnie), do tego wycofanie wersji silnikowych - czas kończyć. ale gdzie następca?

faktycznie, dawno nie zagladałem, ale wyniki za ostatni rok tak 3x niższe niż we wcześniejszych latach:
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/alfa-romeo/alfa-romeo-giulietta/
z drugiej strony trudno się dziwić, 10ty rok na rynku prawie ten sam model (liftingi to parę drobiazgów,szczególnie 2 ostatnie), do tego wycofanie wersji silnikowych - czas kończyć. ale gdzie następca?

Nie ma następcy, chyba że uznać Tonale za następcę.
Swoją drogą przez 10 lat nie zmienili nic, poza kolorami, wzorami felg, kilkoma drobiazgami w kabinie. Co gorsza każdy lift coś psuł, moim zdaniem najlepsze wnętrze pod względem jakości materiałów i wyglądu było to pierwsze (aluminiowy panel, przyciski a'la 8C itp.)

Czy nie mogli by zmodyfikować przodu auta, dodać nowe silniki, napakować elektronicznymi zabawkami i asystentami i sprzedawać tego jako Giulietta 2 ?

pewnie mogli, ale zrobili jak zawsze - zero nakładów a mimo wszystko (bo fajny desiign, bo fajnie jeździ) jakos się sprzedaje.

zdziwiłeś mnie tym alu panelem - w życiu nie widziałem Giulietty z takim - jeśli to było w jakis wersjach to rzadkość

pewnie mogli, ale zrobili jak zawsze - zero nakładów a mimo wszystko (bo fajny desiign, bo fajnie jeździ) jakos się sprzedaje.

zdziwiłeś mnie tym alu panelem - w życiu nie widziałem Giulietty z takim - jeśli to było w jakis wersjach to rzadkość

No to było dostępne w pakietach Sport 1 i Sport 2, chyba do pierwszego liftu, ale nie jestem pewien.
Był do wyboru panel z aluminium i szczotkowanego aluminium.

W załączniku skany dwóch stron ze starego folderu.

Załączniki

• 2019-09-21 12.06.23.jpg
    2019-09-21 12.06.23.jpg
    51.8 KB · Wyświetleń: 11
  • 2019-09-21 12.07.10.jpg
    2019-09-21 12.07.10.jpg
    51.7 KB · Wyświetleń: 7
Amortyzatory
Powrót