• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Obudowa na kluczyk

kellyq

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4jtd 10v, Alfa Romeo 159 2.0 JTDM
Hej
Robię obudowę na kluczyk, moja aktualna potrafi się rozlecieć na 2 część. Technika to druk 3d. Na razie mam prototyp brakuje mi jeszcze przycisku. Stary przycisku wylutowałem bo zawodził.

Co o tym myślicie? Może nie wygląda jakoś estetycznie na razie, ale funkcjonalność zachowana, później przyjdzie czas na estetykę.

Na pewno będziesz miał jedyny w swoim rodzaju kluczyk.
Czy chcesz dopracować projekt pod sprzedaż?

kluczyk fajny. szkoda że nie czerwony Ale lepszy napewno niż rozklekotany oryginal[emoji481]
kiedyś był kolega który z drewna zrobił obudowę także jak widać potrzeba matka wynalazku.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

ten plastik z którego jest kluczyk dobrze się szpachluje i maluje także nie widzę problemu żeby był czerwony, mój będzie akurat żółty bo zostało mi takiej farby i lakieru

czekam tylko na ten przycisk

To jest skorupka do oryginalnego kluczyka tego owalnego? To jak tam ten przycisk zamontujesz? Gumka? No i estetyka to podstawa.

Oryginalny kluczyk mam czerwony, przycisk będzie na wierzchu nie z boku jak w oryginale. Nie będzie tej gumki to tyle różnic. Poza tym wydrukuję w wyższej rozdzielczości. A i obudowa będzie skręcana na 2 śrubki w tym jedna z nich trzyma grot kluczyka. Także wszystko jest stabilne i mocne. Jest tylko mała ingerencja w płytkę z elektroniką polegająca na przewierceniu jednego małego otworu pod śrubkę, no i oczywiście przylutowanie innego przycisku.

To czekamy na finalny produkt :)

Miałem wrzucić wcześniej ale przedświąteczny szał itd. Obudowa jest już gotowa, nowy guzik wlutowany. Zmieniłem tylko lokalizację jest z boku jak oryginalny, trochę wystaje trzeba go skrócić ale wszystko pasuje idealnie. Została obróbka szpachlą i malowanie. Można by się jeszcze pokusić o zmianę kształtu i zmniejszenie grubości kluczyka, się zobaczy jeszcze. Generalnie jestem bardzo zadowolony z dotychczasowego efektu.

To wygląda trochę jak z epoki kamienia łupanego a nie z epoki druku 3D :)

Amortyzatory
Powrót