• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Obudowa kluczyka

Mp95

Nowy
Auto
alfa romeo 159 1.9 JTD sedan
Witam!

Czy natknął się ktoś może w internecie na możliwość kupna samej obudowy(bez elektroniki - sam plastik) do pilota?
Mój kluczyk jest w trochę kiepskim stanie i ostatnio na parkingu niefortunnie wypadł mi zatrzask łączący obydwie części pilota i niestety nie udało mi się go znaleźć.
Z tego co widzę na allegro to ludzie sprzedają całe kluczyki i to w cenach 100zł+ a gdzieś obiło mi się o uszy, że można kupić właśnie samą obudowę, co było by super sprawą, bo nie chce bez konieczności płacić za wymianę sprawnego pilota ponad 100 zł.

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Na aliexpress są dostępne obudowy. Ta czarna część lub obudowa jednoczęściowa, tj. bez możliwości przyłączenia tej części z grotem (która de facto najszybciej się niszczy). Sam tego jeszcze nie zamawiałem.

Na aliexpress są dostępne obudowy. Ta czarna część lub obudowa jednoczęściowa, tj. bez możliwości przyłączenia tej części z grotem (która de facto najszybciej się niszczy). Sam tego jeszcze nie zamawiałem.
Możesz podać linki?

Magil to co udostępniłeś to pokrowiec na kluczyk, a nie obudowa. Chyba, że kogoś satysfakcjonuje takie rozwiązanie.

Właśnie w tym problem, że nie wsadzisz:):) Póki co jedyne rozwiązanie to obudowa karbonowa z linku, którym podałem wyżej, lub używka pzdr wszystkim:)

Rzeczywiście, masz rację.

Karbonowa obudowa kluczyka

Właśnie w tym problem, że nie wsadzisz:):) Póki co jedyne rozwiązanie to obudowa karbonowa z linku, którym podałem wyżej, lub używka pzdr wszystkim:)

Ale z ceną tej karbonowej obudowy to chłopaki przesadziły. Lepiej już chyba kupić rozbitka, kompletnego, i wykorzystać kluczyk!

Tu jest orginal nowy -https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-pilot-nowy-oryginal-CID5-IDo1BVu.html#2b30ebf811

Na znanym portalu pojawiły się oferty zamienników obudów do kluczyka. Czy ktoś już nabył i może potwierdzić że warto zakupić?

Na znanym portalu pojawiły się oferty zamienników obudów do kluczyka. Czy ktoś już nabył i może potwierdzić że warto zakupić?

Ja posiadam i jest ok,trzeba tylko wymienić bebechy i kupić logo bodajże 12mm. W dziale bazar masz info na ten temat jak podejść do tematu i dostać rabat. Pozdrawiam.

Skórzany raczej nie porysuje

Amortyzatory
Powrót