• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] Obudowa kluczyka

.Michał.

Nowy
Auto
Alfa Romeo Gtv '02r. 2.0 TS
Witajcie,

rozsypał mi się kluczyk do Gtv. Czy gdzieś znajdą samą obudowę, żeby przełożyć bebechy z tego co mi zostało i złożyć to z powrotem? W Ricambi jedyne co mi zaproponowali to zamówienie całego kompletu łącznie z puszką od immobilizera za 650 zł i jakoś mnie to nie przekonuje.

Jeśli ktoś ma obudowę kluczyka do Gtv to chętnie odkupię.

Pozdrawiam,
Michał.

Na Allegro dostaniesz obudowy typu scyzoryk razem z surowym grotem z ktorego u slusarza dorobisz kluczyk z orginalu ;)

Witajcie,

rozsypał mi się kluczyk do Gtv. Czy gdzieś znajdą samą obudowę, żeby przełożyć bebechy z tego co mi zostało i złożyć to z powrotem? W Ricambi jedyne co mi zaproponowali to zamówienie całego kompletu łącznie z puszką od immobilizera za 650 zł i jakoś mnie to nie przekonuje.

Jeśli ktoś ma obudowę kluczyka do Gtv to chętnie odkupię.

Pozdrawiam,
Michał.
Jeśli masz kluczyk czerwony z "gumką" od sterowania centralnym, to praktycznie obudowa jest nie do zdobycia. Ja kupiłem z AR156 używany w dobrym stanie i dałem fachowcowi od kluczyków by przełożył grot z mojego (operacja trudna trzeba grzać grot gdyż jest fabrycznie zatopiony w plastiku obudowy), przełożenie kostki IMMO, nadajnika zamka i jest OK. Koszt łączny 100,- (kluczyk 60, wymiana grota 40)

Hm, szczerze mówiąc nawet nie wiem jaki był pierwotnie kluczyk, ponieważ dostałem go w postaci samego grotu z kawałkiem plastiku... :D

Natomiast po kształcie wydaje mi się, że był to standardowy, nie wiem tylko czy z centralnym z pilota czy nie (jak to sprawdzić czy auto było w centralny z pilota wyposażone?)

Na chwilę obecną zamówiłem zamiennik z allegro, jak w linku poniżej. Dziś dotrze, więc będzie trzeba tylko dociąć grot do odpowiedniego kształtu, dokupić logówkę w ASO i śmigać. Chyba :)

Link do aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5042230212

Ostatnia edycja:
Przyszedł kluczyk i wygląda tak:

80.jpg
81.jpg

Zaskakująco kluczyk przyszedł razem z emblematem co jest na +. Jakość może nie jest powalająca bo trzeba trochę dorzeźbić otwór na logo, żeby pasował idealnie, ale mimo to prezentuje się chyba nieźle, a na pewno lepiej niż mój dotychczasowy. Pozostaje tylko dociąć grot i użytkować.

A ma miejsce na kostkę IMMO, bo jakoś nie widzę.
Moim zdaniem w twojej, jeśli jest z 2002 to na pewno jest zdalnie sterowany zamek centralny i kluczyk winien wyglądać tak.
http://allegro.pl/stacyjka-z-kluczykiem-alfa-156-2-0-16v-twin-spark-i5002189489.html

Masz rację... Dodam jeszcze, że przy próbie docięcia grotu okazało się, że ma inny profil niż kluczyk po lifcie i niestety nie da się go tak dociąć aby spełniał swoją funkcję.

Jeśli ktoś ma jakiś sposób na zdobycie właściwej obudowy z grotem to będę wdzięczny za radę.

Amortyzatory
Powrót