Obroty

Konrado

Nowy
Auto
Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.
Pytanie skierowane glownie do uzytkownikow T.S, ale inni tez niech sie wypowiedza.

Jaka ilosc obrotow macie przy poszczegolnych kilometrach/h??Np:

90km/h = xxxrpm
120km/h = xxxrpm
140kmh = xxxrpm

Mniej wiecej. Prosze o podanie. I napiszcie jaki model i jaki silnik.

90km/h = nie pamiętam
120km/h = 3700-3800rpm (na 14 calowych kołach 4000)
140kmh = 4500rpm

Felgi 15 cali
Silnik 1.6TS

90 jest przed 3 tys
przy 100 jakies 3 mm za 3 tys:)

ja mam 90 przy 3 tys
120 przy 4
140 okolo 5

Nie wydaje siue Wam, ze to sa trochu za wysokie obroty?? Podczas dlugiej jazdy silnik w ogole nie odpoczywa..

Konrado napisał:
ja mam 90 przy 3 tys
120 przy 4
140 okolo 5

Nie wydaje siue Wam, ze to sa trochu za wysokie obroty?? Podczas dlugiej jazdy silnik w ogole nie odpoczywa..
Silnik uruchomiony nigdy nie odpoczywa , Alfy lubią wysokie obroty kosztem dużego zużycia paliwa

75andrew155 napisał:
zdziba napisał/a:
2,5 tys obrotów przy 100 km ,na szóstym biegu.

a na dwójce dojedziesz do setki
to jak ja w citroenie 1.8 ;)

silnik dobrze sie czuje dopoki nei dostanie goraczki, wiec sie nie martw... alfy takie sa... to nie vw ze masz 150 i 2 tys na obrotomierzu :)
wez wkoncu zmien te swiece i czujnik od spalania stukowego, a nie ciagle dumasz co tu nietak :)

Tuti napisał:
wez wkoncu zmien te swiece i czujnik od spalania stukowego, a nie ciagle dumasz co tu nietak :)

Tuti Tutaj akurat nie dumam co do spalania :D A jak znajde gdzies taki czujnik to zmienie :O
rigobert napisał:
Nie zauważyłem żeby conajmniej do 160 sinik się przemęczał.. 8)

rigobert ale silnij wyje caly czas. Caly czas jest na wysokich obrotach. To jest meczace, jak sie jedzie 2 godziny na 4-5 tys obrotow... Nie tylko dla silnika, ale i dla kierowcy

Dla alfy 3-3,5 tys to norma... Dla VW 2,5. Za to ludzie kochaja alfy... Kupiles wkoncu auto o zacieciu sportowym :)

Wrzuc na luz, to najnormalniejszy poziom obrotow dla alfy... silnik to moze i sie meczy przy 6 tys :)

silnik meczy? jejciu ja dopiero dobrze sie zaczynam czuc jak wskazowka przekroczy mi 4500 obr. i pnie sie dalej :mrgreen:

No wszystko fajnie, cacy, ale tak jak pisze po 2h jazdy na 4-5 tys obrotow to sie czlowiek zle czuje. Na autostradzie i dlugich trasach powinno sie swobodnie jechac, a nie z ciagle napietym silnikiem :d

Konrado napisał:
No wszystko fajnie, cacy, ale tak jak pisze po 2h jazdy na 4-5 tys obrotow to sie czlowiek zle czuje. Na autostradzie i dlugich trasach powinno sie swobodnie jechac, a nie z ciagle napietym silnikiem :d
To napisz że to meczace dla Ciebie a nie dla silnika :mrgreen:

Alfy się nigdy nie męczą nigdy nie czują strachu ani bólu przed niczym się nie cofną zawsze będą pruły do przodu..... :)

Konrado, Proponuje V6 nie jest mecząca zapewniam ciągnie od samego dołu nie tak jak w T.S ciągnie tylko powyżej 4000

Albo diesla, bedziesz mial 160km/h i 3tys obrotów :mrgreen:
Sorki Konrad ale mam wrazenie ze szukasz dziury w całym.
Zresztą pojezdzij innymi autami z podobną pojemnoscią i sam zobaczysz jak jest.

Paweł156 napisał:
Albo diesla, bedziesz mial 160km/h i 3tys obrotów :mrgreen:
Sorki Konrad ale mam wrazenie ze szukasz dziury w całym.
Zresztą pojezdzij innymi autami z podobną pojemnoscią i sam zobaczysz jak jest.

Nie rozumiem. Nie szukam dziury w calym. Jezdze w pracy autami z podobna pojemnoscia i widze jak jest. Dlatego mnie to zainteresowalo i zaciekawilo. Zapytalem o opinie innych uzytkownikow i tyle. PO to jest forum

Mnie tez nic nie wyje...a przejeżdzam pół Polski i nawet po 8 h nie jestem zmeczona:) Alfka mruczy a nie wyje.. cos masz nie teges z tym slinikiem, Konrad :P

Amortyzatory
Powrót