[GTV] Obkleiłem kokpit folitą imitującą karbon - jak Wam się podoba?

• Autor wątku Autor wątku metiudas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

metiudas

Guest
stary jak to w Gtv bywa był porysowany przez to pokrycie cienka warstwa gumy co jest strasznie podatne na kazde zarysowanie. No wiec postanowilem przetestowac folie ala Carbon i o to efekt : . co o tym sadzicie??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wygląda naprawde fajnie :)opisz jak to zrobiłeś, może się komuś przyda, ja u siebie mam pomalowaną i nie mam problemu z zarysowaniami :P

ooo zabawy bylo sporo ale jakos wyszlo.po godzinie naciaganie i klejenia dochodzi sie do wprawy. nozyk do tapet,suszarka, przed odtluscic. docialem kawalek ze sporym zapasem zeby zawinac pod spod i przyklejalem.jak sie robily zmarszczki to suszarka ,odkleic i nacignac. najlepiej samemu pokminic i opracowac jakas technike. plusem tej folii jest to ze ma klej i nawet gdy juz ja przylepisz to mozna odkleic i ten sam kawalek jeszcze raz nakleic. troche pogmatwany ten opis ale mam nadzieje ze sie przyda.jak by ktos chcial to sprzedaje ta folie na allegro. tu jest link Allegro

ja myślałem o tym samym ale zrobienie w "chromie" ;) muszę przyznać że zachęciłeś mnie żeby zrobić to szybciej ;)

najs wyglada niestety czesto sie rysuja te panela ale jest tez na to patent idzie ta cienka gumke usunac i cieszymy sie nie porysowanym plastikiem praktykowałem to w 147 na pokretłach i jst ok spróbuje w Gtv i zobaczymy

najs wyglada niestety czesto sie rysuja te panela ale jest tez na to patent idzie ta cienka gumke usunac i cieszymy sie nie porysowanym plastikiem praktykowałem to w 147 na pokretłach i jst ok spróbuje w Gtv i zobaczymy

pierwszy byl taki wlasnie plan. gume papierkiem zjechalem.pozniej poprawialem roznymi grubosciami plastik zeby nie bylo ryski. tak wiec jak folia nie zda egzaminu to tylko odkleic,odtluscic i prysnac :D

A ja fotki w powiększeniu nie mogę obejrzeć, bo mi takie coś wyskakuje: :P

"Dostęp do tej strony jest zabroniony.
Przyczyna:
Kategoria "Sex" jest zabroniona." :D

Spróbuję w domku rzucić okeim.
Sex... też mi... hihihi :)

pierwszy byl taki wlasnie plan. gume papierkiem zjechalem.pozniej poprawialem roznymi grubosciami plastik zeby nie bylo ryski. tak wiec jak folia nie zda egzaminu to tylko odkleic,odtluscic i prysnac :D

Jak tak patrze ponownie na to zdjęcie to już mam pare pomysłow co by tu zrobic u siebie ;)

PS widziałem że sprzedajesz swoją belle :( szkoda ale różnie bywa...

no już na szczęście jest coraz bliżej ze jej nie sprzedam :D:D:D .oby wypaliło

Ostatnia edycja:
właśnie też o czymś takim myślałem,wyszło rewelacyjnie !!!
kiedyś jak miałem civica kombinowałem również z taką folią,powiem że łatwo nie jest :(

Wygląda naprawde dobrze, ale chyba sobie pomaluję bo mie się nie chce oklejać :mrgreen:

A ja fotki w powiększeniu nie mogę obejrzeć, bo mi takie coś wyskakuje: :P

"Dostęp do tej strony jest zabroniony.
Przyczyna:
Kategoria "Sex" jest zabroniona." :D

Spróbuję w domku rzucić okeim.
Sex... też mi... hihihi :)

Rodzice Ci dostęp zablokowali ;)

zostaje u mnie i juz jej nie oddam nikomu :D .

a co do folii panowie to jak sie podoba to skladac zamowienia :D :P

To gratuluje że nie musisz jej sprzedawac i zostaje w rękach Alfisty :)
Będziesz miał miał na kim realizowac nowe pomysły bo folia wyszła bardzo dobrze :D

proste - wyciągasz kratki, radio, pokrętła, boczki, popielniczkę, regulację lusterek - tam są poukrywane śrubki.

Ma ktoś też tak oklejone ph1? Albo więcej fotek bardziej dokładnych jak to wygląda?

Amortyzatory
Powrót